Θεοδωρικάκος: «Δεν θα επιτρέψουμε καμία παράνομη κερδοσκοπία» – Εντείνονται οι έλεγχοι στα πρατήρια καυσίμων

16/06/2025 | 03:54

Μήνυμα μηδενικής ανοχής απέναντι στην παράνομη κερδοσκοπία έστειλε ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Open  στον απόηχο των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή και των πρώτων συνεπειών στην οικονομία.

Όπως τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης, «η στρατιωτική ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή είναι εξαιρετικά ανησυχητική και επικίνδυνη, πρώτα απ’ όλα για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή μας, στην οποία ανήκει και η Ελλάδα. Είναι απολύτως αναγκαίο να αποκλιμακωθεί η κατάσταση, γιατί οι επιπτώσεις στην οικονομία θα είναι μόνο αρνητικές».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες για ανατιμήσεις στην εγχώρια αγορά καυσίμων, προτού καν φτάσουν στη χώρα ποσότητες με τις νέες διεθνείς τιμές, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Υπήρξαν καταγγελίες ότι κάποιοι έσπευσαν να αυξήσουν τις τιμές στα πρατήρια βενζίνης. Γι’ αυτό έδωσα εντολή στη ΔΙΜΕΑ να ξεκινήσει εκτεταμένους ελέγχους από χθες και να τους συνεχίσει τις επόμενες ημέρες, ώστε να διαπιστωθεί αν υπάρχει παραβίαση του πλαφόν κέρδους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος υπενθύμισε ότι μέχρι τις 30 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει η νομοθεσία που απαγορεύει στους πρατηριούχους να πωλούν με περιθώριο κέρδους μεγαλύτερο από αυτό που είχαν το 2021, δηλαδή πριν ξεκινήσει η πληθωριστική πίεση από τον πόλεμο στην Ουκρανία. «Θέλω να στείλω ξεκάθαρο σήμα ότι όποιος παραβιάζει τη νομοθεσία, θα έχει σοβαρές συνέπειες», τόνισε, επισημαίνοντας ότι τα πρόστιμα φτάνουν έως και τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ο Υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι το φαινόμενο των αδικαιολόγητων ανατιμήσεων αναδεικνύει την ανάγκη για ένα πιο ισχυρό και αποτελεσματικό πλαίσιο ελέγχου και παρέμβασης στην αγορά: «Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που προχωρούμε σε μια μεγάλη μεταρρύθμιση: τη δημιουργία μιας ισχυρής, ανεξάρτητης Αρχής εποπτείας της αγοράς και προστασίας των καταναλωτών, με ενιαίες διαδικασίες, καθαρούς κανόνες και απόλυτη θεσμική θωράκιση».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδωρικάκος υπογράμμισε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με απόλυτη εγρήγορση. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και ό,τι περνάει από το χέρι του ελληνικού κράτους για να προστατεύσουμε τους πολίτες και τους καταναλωτές. Η κερδοσκοπία εκτός ορίων νομιμότητας δεν θα γίνει ανεκτή».

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

Απέραντη θλίψη στην Αχαΐα που παραμένει σοκαρισμένη από την τραγωδία – Πώς έχασε την ζωή του ο μικρός Ανδρέας – Ανείπωτος πόνος για τους γονείς και τις αδελφούλες του – Αύριο η κηδεία του

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Πάτρα: Περιπετειώδης σύλληψη 35χρονου για ενδοοικογενειακό επεισόδιο – Επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού