Θεοδωράκης: «Παρών» στο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

25/06/2017 | 11:05

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής ο επικεφαλής του Ποταμιού. Αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, την πορεία της οικονομίας, τις εξελίξεις στην κεντροαριστερά, αλλά και το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.

«Ο πρωθυπουργός μάς είπε για τα λίγα που πήραμε και όχι για τα πολλά που χάσαμε» επεσήμανε ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για την πρόσφατη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα.

«Η διαπραγμάτευση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν για άλλη μια φορά αργή, χωρίς σχέδιο και με το βλέμμα μόνο στα πρωτοσέλιδα. Τη μια μέρα με τους Γερμανούς κόντρα στο ΔΝΤ και την άλλη μέρα με το ΔΝΤ κόντρα στους Γερμανούς. Τελικά συνασπίστηκαν όλοι εναντίον μας βλέποντας ότι έχουν απέναντι τους μια κυβέρνηση χυλό, χωρίς προτεραιότητες και χωρίς πραγματικές κόκκινες γραμμές» σημείωσε.

Απαντώντας στο ερώτημα αν βλέπει πρόωρες εκλογές, αναρωτήθηκε: «Δηλαδή θεωρούν κάποιοι ότι ο Τσίπρας θα κάνει πρόωρες εκλογές ξέροντας ότι θα συντριβεί; Αυτές είναι αστείες θεωρίες. Τις ακούω συχνά από το στρατόπεδο της ΝΔ. Θέλουν να κρατούν τον κόσμο σε προεκλογική επαναστατική γυμναστική. Και βέβαια λένε ψέματα. Γιατί ο κ.Τσίπρας και οι 153 δεν είναι διατεθειμένοι να χάσουν ούτε μια μέρα εξουσίας».

Για την κατάσταση στο χώρο του Κέντρου ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε ότι «η προσπάθεια να υπάρξει ένα μεγάλο προοδευτικό Κίνημα στο κέντρο δεν έχει σταματήσει και δεν θα σταματήσει».

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι το Ποτάμι από την αρχή είχε ταχθεί υπέρ μιας ανοιχτής διαδικασίας χωρίς «στημένα συνέδρια, των εκλεκτών και των ευνοημένων», όπου θα εμπλέκονται «νέες δυνάμεις και όχι μόνο μηχανισμοί» αλλά αυτό ήταν κάτι που «η κυρία Γεννηματά τότε δεν τόλμησε». 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε πάντως, ότι θα παραβρεθεί στο συνέδριο της ΔΗΣΥ καθώς «οι προσκλήσεις σε ένα συνέδριο δεν απαντώνται επειδή μας αρέσει ή δεν μας αρέσει η τάδε απόφαση της ηγεσίας του».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για την απόφασή του να δημοσιοποιήσει το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι: «Δεν έχω μάθει να κοροϊδεύω τον κόσμο. Ούτε στα μικρά, ούτε στα μεγάλα. Και από την στιγμή που αποφάσισα να γίνω πολιτικός ήξερα ότι δεν θα δίνω λόγο μόνο στην οικογένεια και τους φίλους μου αλλά και στην κοινωνία.»

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

«Τι Ψυχή θα Παραδώσεις, Μωρή; – Μέρος Πρώτο» – Έρχεται στη μεγάλη οθόνη

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας

Πάτρα: Στη φυλακή οι δύο από τους τρεις “νταήδες” των πεζόδρομων – Είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος για τους πολίτες

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο