Θεματικό εργαστήριο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα των Κατασκευών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας»

13/12/2022 | 17:20

H Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,  εντείνοντας τις προσπάθειές της για τη στήριξη της τοπικής αγοράς εργασίας και των τοπικών επιχειρήσεων, έχει προχωρήσει στην σύσταση «Περιφερειακού Μηχανισμού Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020», Άξονας Προτεραιότητας 4 «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, προώθηση της Κοινωνικής Ένταξης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και των Διακρίσεων». 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, Ζαΐμης Φωκίων προσκαλούν τους ενδιαφερομένους στο θεματικό εργαστήριο -Focus Group με τίτλο: «Πρόβλεψη δεξιοτήτων και θέσεων εργασίας στον τομέα των Κατασκευών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας» το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου και ώρα 16:00 στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32 & Αμερικής).

stigmiotypo_othonis_459.png

Το θεματικό εργαστήριο -Focus Group αποσκοπεί στην κινητοποίηση των  αρμόδιων φορέων και επιχειρήσεων   που δραστηριοποιούνται στον ανωτέρω τομέα της οικονομίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να  συμβάλλουν με τις προτάσεις τους στον σχεδιασμό προτάσεων -συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων που θα ωφελήσουν το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας τα επόμενα έτη.

Στόχος του έργου είναι η πρόβλεψη των μελλοντικών αναγκών σε νέες θέσεις εργασίας και απαιτούμενες δεξιότητες, ως συνέπεια του οικονομικού μετασχηματισμού, τα οποία αποτελούν σημαντικά δεδομένα  για το σχεδιασμό και την υλοποίηση παρεμβάσεων για την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μέσω δράσεων όπως η επαγγελματική κατάρτιση ανέργων-εργαζομένων και οι πολιτικές απασχόλησης για την καταπολέμηση της ανεργίας σε περιφερειακό επίπεδο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον Περιφερειακό Μηχανισμό Διάγνωσης των Αναγκών της Αγοράς Εργασίας θα βρείτε στον παρακάτω σύνδεσμο: www.pde-mae.gr .

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βρήκε νεκρό τον 30χρονο σύζυγό της – Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής