Τέσσερις συλλήψεις στη Βρετανία για τον βανδαλισμό στην αεροπορική βάση της RAF

27/06/2025 | 23:47

Η βρετανική αστυνομία συνέλαβε δυο άνδρες και δύο γυναίκες για την εισβολή προ ημερών στην αεροπορική βάση της RAF Μπιζ Νόρτον, κοντά στην Οξφόρδη, και τις φθορές σε πολεμικά αεροσκάφη.

Οι τέσσερις κατηγορούνται για αδικήματα που σχετίζονται με την τρομοκρατία.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα κατηγορούνται για την εισβολή και μια δεύτερη βοήθεια για την παροχή βοήθειας στους δράστες, αναφέρει το Sky News.
Πρόκειται για μία 29χρονη χωρίς μόνιμη κατοικία και δύο άνδρες 36 και 24 ετών από το Λονδίνο. Η τέταρτη γυναίκα, 41 ετών, δεν έχει μόνιμη κατοικία.

Η ομάδα Palestine Action είχε ανεβάσει στο Διαδίκτυο βίντεο από την εισβολή που είχαν πραγματοποιήσει την προηγούμενη Παρασκευή στη βάση.
Χρησιμοποίησαν ηλεκτρικά σκούτερ για να φτάσουν στα αεροσκάφη και να τους ρίξουν κόκκινη μπογιά που είχαν μέσα σε πυροσβεστήρες. Έριξαν τη μπογιά στους κινητήρες ενώ προκάλεσαν φθορές με σιδερόβεργες.

Στο Μπριζ Νόρτον, τη μεγαλύτερη αεροπορική βάση στη Βρετανία, υπηρετούν σχεδόν 6.000 ένστολοι και περίπου 1.500 πολίτες.

protothema.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)