Τέσσερις λόγοι για τους οποίους καθυστερεί η περίοδος

27/08/2016 | 21:33

Μπορεί η καθυστέρηση της περιόδου να αποτελεί τη βασική υποψία για εγκυμοσύνη αλλά δεν αποτελεί αιτία μόνο γι’ αυτήν.

Αν έχετε παρατηρήσει ότι τελευταία έχετε συχνά καθυστέρηση περιόδου, θα ήταν καλύτερα να ενημερώσετε τον γιατρό σας για να εξετάσει πού μπορεί να οφείλεται αυτό. Διαβάστε μερικούς λόγους που μπορεί να καθυστερούν την περίοδό σας:

1. Προβλήματα του θυρεοειδούς Ο θυρεοειδής αδένας ρυθμίζει το μεταβολισμό και την ομαλή λειτουργία σε διάφορα όργανα του σώματος. Ο υπερθυρεοειδισμός όπως επίσης και ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να έχουν επιπτώσεις στην περίοδο και να προκαλούν καθυστέρηση.

2. Απότομη απώλεια βάρους Η σημαντική και απότομη απώλεια βάρους μπορεί να προκαλέσουν καθυστέρηση στην περίοδο ενώ η ανορεξία και η βουλιμία είναι βασικοί παράγοντες της διαταραχής της περιόδου.

3. Πολυκυστικές ωοθήκες Μια ακόμη αιτία καθυστέρησης της περιόδου είναι το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν υπάρχει ωορρηξία, άρα δεν έχουμε τη δεύτερη φάση του κύκλου με την παραγωγή προγεστερόνης και χωρίς αυτήν η περίοδος είναι ασταθής ή απούσα.

4. Χρόνιες ασθένειες Οποιαδήποτε χρόνια νόσος που μένει αδιάγνωστη και χωρίς θεραπεία προκαλεί στρες στον οργανισμό και μπορεί μπορεί να οδηγήσει σε χαμένες περιόδους. Θα είναι καλό να εξετάζεται η κάθε περίπτωση και να συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της