ΤΕΙ Πύργου: Η απαξίωση έφερε μοιραία την παρακμή

Ανακοίνωση για τις εξελίξεις στον Σύλλογο Σπουδαστών και τις σπουδαστικές εκλογές στο ΤΕΙ Πύργου, εξέδωσαν οι εκλεγμένοι του 2016 με το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ. στο Δ.Σ. του Συλλόγου. Όπως επισημαίνουν, αποφάσισαν να παρέμβουν για τη διαλυτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τους Συλλόγους Σπουδαστών στο ΤΕΙ και εκφράστηκε και στις φοιτητικές εκλογές. «Με ευθύνη συγκεκριμένων σπουδαστών αλλά και πολιτικών δυνάμεων κάθε συλλογική διαδικασία έχει εκφυλιστεί πλήρως, οι μισοί σπουδαστές δεν καλύπτονται από κάποιον Σύλλογο με αποκορύφωμα τις τελευταίες εκλογές που έγιναν σε καθεστώς «παρέας» καλυπτόμενες από τη Νέα Δημοκρατία. Πως φτάσαμε όμως ως εδώ;

Το Σεπτέμβριο του 2016 η προσωρινή συνέλευση του τμήματος ΔΟΕΠΤΜ έβγαλε μια απόφαση ότι δεν αναγνωρίζει ως εκπρόσωπο των σπουδαστών το Σύλλογο που υπάρχει από το 2004 και κάλυπτε τα τμήματα ΠΛΗ κ ΜΜΕ και Μουσειολογία και με τη δημιουργία του και το ΔΟΕΠΤΜ, με απόφαση του Δ.Σ., με το πρόσχημα ότι η ονομασία του Συλλόγου δεν εκφράζει τους σπουδαστές του ΔΟΕΠΤΜ που ιδρύθηκε το 2013. Τότε με πρόταση της Πανσπουδαστικής είχε συνεδριάσει το ΔΣ και έβγαλε ανακοίνωση για το θέμα στηρίζοντας τη θέση για εδώ και τώρα αναγνώριση του Συλλόγου.

Από εκεί και πέρα από το Νοέμβριο του 2016 άρχισε ένα όργιο δολοπλοκιών, μυστικών συναντήσεων και μηχανορραφιών για το μέλλον του Συλλόγου. Για να διασπάσουν τους σπουδαστές, δημιουργήθηκαν δύο ομάδες. Αυτές οι ομάδες μπήκαν σε έναν ανελέητο αγώνα δρόμου για το ποιος θα δημιουργήσει πρώτος Σύλλογο Σπουδαστών και ποιος θα τον ελέγχει, όλα αυτά την ίδια στιγμή που το ΤΕΙ είχε χίλια προβλήματα και υπολειτουργούσε. Τελικά πραγματοποιήθηκαν στο ΤΕΙ 2 καταστατικές συνελεύσεις με διαφορά 1-2 ημερών που και οι δύο κατέληξαν σε δημιουργία 2 Σπουδαστικών Συλλόγων και 2 προσωρινών διοικήσεων, με διαφορετικό τίτλο ο καθένας.

Η ‘συνέλευση’ της πρώτης ομάδας έγινε ουσιαστικά κεκλεισμένων των θυρών με μικρή συμμετοχή ενώ στη δεύτερη παρόλο που υπήρχε μια κάποια συμμετοχή δεν έγινε καμία συζήτηση για τα ουσιαστικά προβλήματα των σπουδαστών, κυριάρχησαν οι κορώνες και η λογική υπογράψτε γρήγορα να προλάβουμε τους άλλους. Στη φούρια τους υπογράφτηκε το, copy-paste από άλλο Σύλλογο, καταστατικό που καλούσε για συμπόρευση με τον Κερκυραϊκό λαό. Ακούστηκε μέσα σε όλα τα άλλα ότι όσο περισσότεροι Σύλλογοι σε ένα ΤΕΙ τόσο το καλύτερο. Για γέλια και για κλάματα!  Από εκείνη τη στιγμή σταμάτησε κάθε συλλογικη διαδικασία στο ΤΕΙ μέχρι την 18η Μάη που θυμήθηκαν τους σπουδαστές και αποφάσισαν εκλογές, χωρίς καμία επίσημη ανακοίνωση, καμία συνέλευση, χωρίς καν σφραγίδα του Συλλόγου. Και μάλιστα υπό την αιγίδα της ΔΑΠ, της νεολαίας της ΝΔ.
Για τη μέρα των εκλογών δεν θα μιλήσουμε καν γιατί ήταν πραγματικά μια φαρσοκωμωδία. Ψηφοδέλτια με άλλο όνομα Συλλόγου από αυτόν που δημιούργησαν, ασφράγιστα ψηφοδέλτια, 31 ψηφίσαντες και για πρώτη φορά 6 εκλεγμένοι σε 7μελές Δ.Σ.. Γιορτή της δημοκρατίας και του κινήματος.

Καλούμε τον κάθε σπουδαστή να αναλάβει δράση.                                            

Η απόφαση να μην συμμετάσχει το ψηφοδέλτιο της Πανσπουδαστικής Κ.Σ πάρθηκε με γνώμονα να μην νομιμοποιηθεί όλη αυτή η σαπίλα στη συνείδηση των σπουδαστών. Τέτοιες διαδικασίες τους τις χαρίζουμε.
Μπορούμε να ξανά στήσουμε το Σύλλογο Σπουδαστών στα πόδια του με όποια δομή επιλέξουμε εμείς. Όλοι μαζί μπορούμε να καλυτερέψουμε τους όρους που σπουδάζουμε και ζούμε σήμερα, να διεκδικήσουμε πραγματική εκπαίδευση με βάση της δυνατότητες που έχει σήμερα η κοινωνία μας.

Κάνουμε στην μπάντα τους αυτόκλητους σωτήρες που μας έχουν φέρει μέχρι εδώ. Που πήραν ένα Σύλλογο ζωντανό, αγωνιστικό με δράση και παρουσία σε όλα τα ζητήματα της παιδείας αλλά και του Νομού και τον διέλυσαν σε 3 μήνες. Αναλαμβάνουμε δράση, μπαίνουμε μπροστά. Το επόμενο διάστημα παίρνουμε εμείς την πρωτοβουλία για ζωντάνεμα του Συλλόγου μας».

ilialive.gr 

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana

Στα Καλάβρυτα η Νέα Αριστερά