Τάσεις MRB: Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ λέει το 74,5%

28/06/2025 | 08:47

Με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ να έχει ταράξει το πολιτικό σκηνικό της χώρας, οι πολίτες θεωρούν ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στην πολύκροτη υπόθεση, όπως προκύπτει από τις τάσεις της MRB

Συγκεκριμένα, στο Β’ Μέρος της εξαμηνιαίας μέτρησης των Τάσεων της MRB για τον Ιούνιο 2025, όπως παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του ΟΡΕΝ, το 74,5% των πολιτών που ρωτήθηκαν, θεωρούν ότι σίγουρα / μάλλον ναι, υπάρχουν πολιτικές ευθύνες ενώ μόλις το 13,6% απάντησε μάλλον / σίγουρα όχι. 

mrb

Στην ερώτηση για το ποιος είναι καταλληλότερος πρωθυπουργός κερδίζει ο… κανένας με ποσοστό 42,8% Τα αντίστοιχα ποσοστά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι 30,6% για την Ζωή Κωνσταντοπούλου 26,6% και 24,3% για τον Νίκο Ανδρουλάκη. 

Με την άποψη ότι δεν υπάρχει ισχυρή κυβερνητική πρόταση και τελικά η ΝΔ θα ανακάμψει διαφωνεί το 48,1% ενώ συμφωνεί το 41,4^

mrb

Για την πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην Τουρκία, το 51,8% λέει ότι είναι προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ σε ερώτηση για το αν θα βελτιωθούν οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις με τον Ντόναλντ Τραμπ το 30,8% εκτιμά ότι θα επιδεινωθούν. 

mrb

Σύμφωνα με τις τάσεις της MRB η Νέα Δημοκρατία ξεπερνά το 30% στην αναγωγή στο σύνολο (30,2%) ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει τη μάχη της 2ης θέσης από την Πλεύση Ελευθερίας.

Συγκεκριμένα, τα ποσοστά στην αναγωγή είναι: 

mrb anag

Όλα αυτά, στη σκιά των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, με τις παραιτήσεις Βορίδη και υφυπουργών, για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ναύπακτος: Σφοδρό τροχαίο με δύο τραυματίες, στην έξοδο του περιφερειακού

Χρόνιες παθήσεις: 1,8 εκατομμύρια θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρώπη κάθε χρόνο

Καύσωνας και υγεία: Οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από βλάβες στα νεφρά και φλεγμονή

Αποκλιμάκωση στην τιμή χονδρικής των καυσίμων

Θ. Κοντογεώργης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η πολιτική ευθύνη πρέπει να αναλαμβάνεται

Χρ. Μπουκώρος για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη με την παραίτησή μου – Μετέφερα αίτημα ενός μικροπαραγωγού

Πάτρα: Φωτιά στο Παυλόκαστρο, αντιμετωπίστηκε άμεσα

Περού: Οι καλλιέργειες κόκας μειώθηκαν για 2η συναπτή χρονιά