Τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλουν να πουλήσουν μεγάλο μέρος της περιουσίας του

12/12/2023 | 06:45

 

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, τα πέντε παιδιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι θέλουν να πουλήσουν μεγάλο μέρος της ακίνητης περιουσίας του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο. Πιο αναλυτικά, η εφημερίδα La Repubblica γράφει ότι σε πρώτη φάση οι κληρονόμοι του «Καβαλιέρε» επιθυμούν να πουλήσουν τη βίλα Τσερτόζα, η οποία βρίσκεται στο Πόρτο Ροτόντο της Σαρδηνίας και, σύμφωνα με πολλές εκτιμήσεις, αξίζει 260 εκατομμύρια ευρώ.

Ο «μίστερ TV» είχε αγοράσει την έπαυλη αυτή το 1998 όπου μεταξύ άλλων είχαν περάσει μέρος των θερινών διακοπών τους ο Βρετανός πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τσέχος πρώην πρωθυπουργός Μίρεκ Τοπολάνεκ. «Στη βίλα αυτή με τεχνητά ηφαίστεια και πισίνες, οργανώθηκαν γιορτές με άφθονη σαμπάνια, οι οποίες διαρκούσαν μέχρι τα χαράματα» γράφει η εφημερίδα της Ρώμης.

Συνολικά, οι επαύλεις που κληρονόμησαν τα παιδιά του Ιταλού μεγιστάνα και πολιτικού υπολογίζεται ότι αξίζουν περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ. Στις πιο εντυπωσιακές συγκαταλέγεται η «Βίλα Γκράντε», στην ιστορική Αππία Οδό της Ρώμης, όπου για πολλά χρόνια έμενε και ο γνωστός σκηνοθέτης Φράνκο Τζεφιρέλι. Στον κήπο της και στο ισόγειο του κτιρίου έγιναν πολλές κρίσιμες συνεδριάσεις των ηγετών της ιταλικής κεντροδεξιάς. Στα ακίνητα του «Καβαλιέρε» συμπεριλαμβάνεται επίσης μια πολυτελής κατοικία που βρίσκεται στο μικρό νησί Λαμπεντούζα, νότια της Σικελίας, όπως και δεκάδες μεγάλα διαμερίσματα σε ακριβές περιοχές του Μιλάνου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Il Messaggero, το μόνο βέβαιο είναι ότι η βίλα του Άρκορε, 3.500 τετραγωνικών μέτρων, όπου ο Μπερλουσκόνι πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να πουληθεί. Στο Άρκορε, άλλωστε -λίγο έξω από την ιταλική συμπρωτεύουσα- κατοικεί η τελευταία σύντροφος του Ιταλού ζάμπλουτου πολιτικού, η βουλευτής του κόμματος «Φόρτσα Ιτάλια», Μάρτα Φασίνα.

https://www.zougla.gr/

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Πάτρα: Συνελήφθησαν οι δύο ανήλικες που ξυλοκόπησαν και έστειλαν στο νοσοκομείο μαθήτρια κατά τη διάρκεια εκδρομής

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Πάτρα: Τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στο Δικαστικό Μέγαρο-Μεγάλη κινητοποίηση από την Αστυνομία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ-ΝΕΟΤΕΡΑ

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά