Τα μέτρα της ΕΛΑΣ για το συλλαλητήριο των αγροτών

12/02/2016 | 02:00

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η Αστυνομία, ενόψει του συλλαλητηρίου των αγροτών στο Σύνταγμα.

Στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις για το πως θα αντιμετωπιστεί η κάθοδος των τρακτέρ στη Βουλή, ενώ αναμένονται οι τελικές αποφάσεις των αγροτών που πιθανότατα θα ανακοινωθούν σήμερα.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, η Αστυνομία θα εφαρμόσει αυτό που είπε και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, ότι δηλαδή δεν θα επιτραπεί οποιοσδήποτε αποκλεισμός της Αθήνας. Ωστόσο, το επιχειρησιακό σχέδιο θα καθοριστεί απο τις προθέσεις και τις τελικές αποφάσεις των αγροτών.

Πάντως, με τα έως τώρα δεδομένα, το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ περιλαμβάνει δράσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ για την Αθήνα έχουν προγραμματιστεί τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

 Όπως είπε ο ίδιος αξιωματικός, η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα και στην Παχη Μεγάρων, καθώς και στο λιμάνι του Πειραιά.

Την ίδια ώρα, απο τις άλλες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας θα ελέγχεται η κίνηση των τρακτέρ, που τυχόν θα επιχειρήσουν να κατευθυνθούν στην Αττική, ώστε να μη δημιουργήσουν πρόβλημα στην κυκλοφορία στα εθνικά δίκτυα και να ακολουθήσουν επαρχιακούς ή παρακαμπτήριους δρόμους, κάτι που, όπως λένε, έχουν αποδεχτεί και οι αγρότες.

Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας και η τελευταία στο κεντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν προς το Σύνταγμα.

Σημειώνεται ότι οι εντολές είναι να μην υπάρξουν συγκρούσεις, γι’ αυτό στην πρώτη ζωνη θα έχει τον κύριο λόγο η Τροχαία, ενώ τα ΜΑΤ θα είναι σε επιφυλακή, περισσότερο στο κέντρο.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του – ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Σοκαριστικό τροχαίο στην Πάτρα: ΙΧ “καρφώθηκε” σε απορριμματοφόρο και τραυμάτισε εργαζόμενο (ΦΩΤΟ)