«Τα μαγικά μαξιλάρια» στο “Επίκεντρο”

06/06/2025 | 09:32

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η συμμετοχή του Γ.Φ.Σ. «ΕΜΜΕΛΕΙΑ» της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ» (Διεύθυνση: Αλμπένα Πενκόβα, πιάνο: Λούση Χριστοδούλου), στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Χορωδιών της Φλώρινας, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Αριστοτέλης» της Φλώρινας, το παρελθόν Σαββατοκύριακο. Συμμετείχαν 16 χορωδίες από όλη την Ελλάδα.

                Σημαντική επιτυχία παράλληλα σημείωσε και η παράσταση του ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ της «ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ», που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στο ΚΔΑ «Πρότασης», μετά από σχετική πρόσκληση, παρουσιάζοντας το έργο: «Οι μύτες το’ σκασαν» της συγγραφέως παραμυθιών Άννας Δενδρινού, με τη διασκευή και σκηνοθεσία της Αθηνάς Καλλιμάνη- Γεωργιτσοπούλου. Τα έσοδα της παράστασης διατέθηκαν για την ενίσχυση των προγραμμάτων πρόληψης της «Πρότασης», για έναν άλλο τρόπο ζωής.

                Τέλος σήμερα Παρασκευή 6 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Επίκεντρο», η ΠΡΟΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ του Οργανισμού (Διεύθυνση: Μαριαλένα Μπόκαρη, πιάνο: Μαρίνα Μυλωνά), θα λάβει μέρος στη σχολική θεατρική παράσταση της Δ΄ τάξεως του 11ου Δημοτικού Σχολείου Πάτρας, που θα παρουσιάσει το έργο: «Τα μαγικά μαξιλάρια», βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του σπουδαίου συγγραφέως παιδικής λογοτεχνίας, Ευγένιου Τριβιζά.

                Πρόκειται περί εμβληματικού έργου, που έχει ανεβάσει η Εθνική Λυρική Σκηνή και το Εθνικό Θέατρο. Ένας ύμνος στην παιδική ηλικία, τους ονειροπόλους, αλλά και σε αυτούς που ονειρεύονται ακόμα να αλλάξουν τον κόσμο, αφού για να τον αλλάξεις θα πρέπει πρώτα να ονειρευτείς.

                Η μουσική του έργου στηρίζεται σε συνθέσεις των Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Χατζηπιερή, Τάσου Ιωαννίδη, Σπύρου Λάμπρου αλλά και της Διευθύντριας του τμήματος, Μαριαλένας Μπόκαρη.

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Νέα τραγωδία στην Πάτρα: 53χρονος “έφυγε” στη δουλειά του

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: Έσκασε εκρηκτικός μηχανισμός στο Πανεπιστήμιο – Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ για τους δράστες

Πάτρα: Ελεύθεροι οι δύο νέοι, που είχαν προφυλακιστεί για την φωτιά στο Γηροκομειό

Δυτική Ελλάδα: «Έσβησε» 50χρονη μάνα τεσσάρων παιδιών από ανακοπή – Εκτός δρόμου το ασθενοφόρο που πήγε να την παραλάβει