“Τα Χριστούγεννα του Παπαδιαμάντη” από τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων

04/12/2025 | 16:53

Ο Κοινωνικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας συνδιοργανώνουν κι αυτή τη χρονιά την χριστουγεννιάτικη γιορτή τους. 

Με αφετηρία το Χριστουγεννιάτικο διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη “Στο Χριστό στο κάστρο” ο καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας στη Δραματική Σχολή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας Γιάννης Λεοντάρης επιμελήθηκε σκηνοθετικά την παράσταση με τα παιδιά του ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ ΚΟΜΑΙΘΩ του Δήμου Πατρέων, τους σπουδαστές της Δραματικής Σχολής του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και τους μαθητές του ΣΤ2 τμήματος του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παραλίας  Πατρών. 

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη παράσταση για μικρούς και μεγάλους, που μας ταξιδεύει στη Σκιάθο του 18ου αιώνα. Το διήγημα του Παπαδιαμάντη αναδεικνύει με ευαισθησία την πίστη, την απλότητα και την αλληλεγγύη των ανθρώπων, ενώ αποτυπώνει με παραστατικότητα το ελληνικό ήθος και το πνεύμα της γιορτής των Χριστουγέννων.

Την αφίσα της παράστασης έχει σχεδιάσει η Βάλια Ψωμιάδη

Αυτή την  φωτεινή ιστορία θα «ζωντανέψουν» τα παιδιά  στη σκηνή του θεάτρου  ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ+ (Νόρμαν 16 & Αγίου Διονυσίου, Πάτρα) την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2025 & ώρα 18:00, με ελεύθερη είσοδο. 

Πάτρα: Άγριο ξύλο στη Ρήγα Φεραίου – Επέμβαση της ΕΛ.ΑΣ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Από θαύμα σώθηκε νεαρός οδηγός πολυτελούς ΙΧ – Γιος πολιτευτή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο – “Έφυγε” ο Δημήτρης Χωρίτος

Τροχαίο στην Παραλία Πατρών – ΙΧ “καρφώθηκε” σε φορτηγό, τραυματίστηκε έγκυος (ΦΩΤΟ)

Σοκάρει ο ξαφνικός θάνατος 40χρονου επαγγελματία – Στην Πάτρα για νεκροψία η σορός

Αγρότες: Συμπλοκές, ξύλο και δακρυγόνα στο μπλόκο του Κιάτου (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Η Πάτρα θρηνεί δύο νέα παιδιά που “έφυγαν” με διαφορά 30 ωρών

Πάτρα: Νταλίκα χτύπησε γυναίκα με δίκυκλο – Στο ίδιο σημείο είχε εκσφενδονιστεί ο αδελφός της από το παράθυρο ΙΧ (ΦΩΤΟ)