Τα 4 φθηνά supefoods του χειμώνα

13/02/2016 | 08:04

Ο χειμώνας είναι η εποχή του χρόνου που πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως τα φρούτα και τα λαχανικά είναι ανύπαρκτα, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών. Ωστόσο, μια τέτοια σκέψη είναι λανθασμένη, καθώς υπάρχουν φρέσκα προϊόντα, που ανθούν τους ψυχρότερους μήνες.

Επιλέξτε φρούτα και λαχανικά εποχής, εξασφαλίζοντας θρεπτικές ουσίες και κάνοντας οικονομία στην τσέπη σας, μιας και τα μη εποχής τρόφιμα είναι και πιο ακριβά.

Τα χειμερινά προϊόντα, που μπορείτε να προτιμήσετε:

Γογγύλια

Τα γογγύλια είναι σταυρανθή λαχανικά, γνωστά για την υψηλή συγκέντρωση βιταμινών, ανόργανων συστατικών και καροτενοειδών, που προάγουν την υγεία. Μπορείτε να το προσθέσετε σε σούπες, να τα βράσετε ή και να τα ψήσετε.

Μάραθος

Ισως να είναι από τα λαχανικά που τα προσπερνάτε στο μανάβικο, διότι δεν σας «γεμίζει» το μάτι. Ο μάραθος είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών και φυλλικού οξέος.

Το μαγείρεμά του θα πρέπει να γίνεται σε χαμηλή φωτιά και μπορεί να συμπληρώσει τη μπριζόλα ή το κοτόπουλό σας. Επίσης, μπορείτε να το προσθέσετε ωμό στις σαλάτες.

Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή είναι διαθέσιμα όλων τον χρόνο, αλλά τα περισσότερα υπάρχουν τον χειμώνα, ανάλογα βέβαια και με το κλίμα. Οι ποικιλίες φαίνεται πως είναι καλύτερα τον χειμώνα, που είναι στο αποκορύφωμα της ωριμότητάς τους. Τα πορτοκάλια, τα μανταρίνια και τα γκρέιπφρουτ είναι γευστικές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να λάβετε βιταμίνη C και Α.

Ρόδι

Τα τέλη του φθινοπώρου και οι αρχές του Δεκεμβρίου είναι η κατάλληλη εποχή για το ρόδι. Πλούσια πηγή αντιοξειδοτικών συστατικών, β-καροτίνης, καλίου και βιταμίνης C. Φάτε τους σπόρους του σκέτους, σε γιαούρτι, στη σαλάτα, ακόμα και σε ρύζι.

 

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει ξεκινήσει η περίοδος των δοντιών

Καύσωνας: Πώς επηρεάζει το πεπτικό και την άμυνα του οργανισμού

Ανακοίνωσε τον Στάικο η ΑΕΛ!

Ο Τραμπ επαναλαμβάνει ότι τα επιτόκια πρέπει να μειωθούν στο 1%

Μακρόν: Οι τελωνειακοί δασμοί εμποδίζουν την καταπολέμηση της φτώχειας

Κυριακή Γρίβα: Την Τετάρτη συνεχίζεται η δίκη για τη δολοφονία της

Επιστολή διαμαρτυρίας του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί στον Κώστα Πελετίδη

Συγκινήθηκε ο Μίνως Μάτσας μιλώντας για τη μουσική: «Είναι ίσως το μοναδικό πράγμα που μπορεί να ενώσει τους ανθρώπους»