Συντάξεις: Στην αναμονή 313.506 αιτήσεις συνταξιοδότησης

23/10/2019 | 19:32

Σε 313. 506 ανέρχονται οι αιτήσεις συνταξιοδότησης σε ΕΦΚΑ και ΕΤΕΑΕΠ που βρίσκονται σε αναμονή, ενώ οι συνολικές εκκρεμείς υποθέσεις συνταξιοδοτικών θεμάτων εκτιμώνται απο τον αρμόδιο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε πάνω από ένα εκατομμύριο. 

Οι αιτήσεις συνταξιοδότησης στις 31 Αυγούστου 2019 στον ΕΦΚΑ εκτιμώνται σε 313.506, στο ΕΤΕΑΕΠ σε 87.591, ενώ σε εκκρεμότητα είναι και 36.064 αιτήσεις για εφάπαξ. 

Τα αποκαρδιωτικά στοιχεία με τις καθυστερήσεις περιγράφει ο υπουργός Εργασίας σε απάντησή του προς τους βουλευτές  της ΝΔ που ζητούσαν στοιχεία σχετικά με τις εκκρεμότητες στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Βρούτση η καταγραφή ξεπερνά και την πιο απαισιόδοξη πρόβλεψη. 

Επισημαίνεται πως στα ασφαλιστικά ταμεία υπάρχουν και 375.627 ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αιτήσεις αναγνώρισης πλασματικών ετών ασφάλισης, χρόνου στρατιωτικής θητείας ή σπουδών κτλ

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» το υπουργείο Εργασίας προωθεί μια σειρά από νομοθετικές πρωτοβουλίες και οργανωτικές δράσεις που πλέον αποκτούν επείγοντα χαρακτήρα.

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Πάτρα: Ματαιώθηκε το μαθητικό πάρτι με άφθονο αλκοόλ σε κλαμπ, μετά το ρεπορτάζ του tempo24

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πώς έγινε η φονική σύγκρουση στη Φωκίδα – Νεκρός 21χρονος, σοβαρά τραυματισμένος 37χρονος μεταφέρθηκε στην Πάτρα

Πάτρα: Bρέθηκε νεκρή 38χρονη

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Μακροζωία: Οι επτά καθημερινές συνήθειες που μας χαρίζουν χρόνια ζωής