Συντάξεις: Ποιοι χάνουν από 400 έως 600 ευρώ

02/03/2016 | 00:30

Τσουνάμι μειώσεων στις συντάξεις φέρνει το νέο ασφαλιστικό για το σύνολο των συνταξιούχων.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος για όσους λαμβάνουν περισσότερες από μία συντάξεις το όριο πέφτει από τα 3.680 ευρώ στα 3.088 ευρώ, ενώ το πλαφόν για τη μία σύνταξη πέφτει από τα 2.773 στα 2.304 ευρώ. Δηλαδή μειώσεις από 400 έως και 600 ευρώ.
Ωστόσο οι μειώσεις δεν σταματούν εκεί, αφού ψαλίδι έρχεται σε επικουρικές και μεσαίες κύριες συντάξεις.

Το κυριότερο σενάριο μιλάει για κλιμακωτές μειώσεις από τα 1.200-1.300 ευρώ και πάνω. Ενώ για τις επικουρικές η μείωση θα είναι 6-8%. Το ποσοστό των μειώσεων μένει να ανακοινωθεί.

Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η περικοπή του εφάπαξ, κοντά στο 15%, αλλά και του μερίσματος του Δημοσίου σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και άνω του 40%.

Από σήμερα μπαίνει σε εφαρμογή και το σχέδιο για το ΕΚΑΣ με αποτέλεσμα αυτό να αποτελεί παρελθόν για 60.000 συνταξιούχους που λαμβάνουν από 720 ως 800 ευρώ σύνταξη. Οι άνθρωποι αυτοί χάνουν από τη σύνταξή τους ένα ποσό από 20 ως και 50 ευρώ.

 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Αυτός είναι ο Πατρινός που έχασε την ζωή του στο τροχαίο με το φορτηγό στην Ιόνια Οδό – Ήταν πατέρας τριών παιδιών

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Έφυγε από τη ζωή η Ελένη Πραποπούλου, μια από τις καλλονές της παλιάς Πάτρας

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή η Κούλα Ροδοπούλου, μία γυναίκα που άφησε εποχή

Πρωτοφανές περιστατικό στην Πάτρα: 89χρονη θανάτωσε κουτάβια – Ανταλλαγή χτυπημάτων με 25χρονο, της πέταξε πέτρα, τον χτύπησε με σίδερο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ