Συνταγή για γκουζέρ, φουσκωτά τυροσουδάκια με τσένταρ

26/12/2025 | 21:40

Υλικά:

115 γρ. βούτυρο 

1 φλιτζάνι νερό

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

4 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεσαίου μεγέθους αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και βράζουμε σε δυνατή φωτιά.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί, ανακατεύοντας γρήγορα.

Το μείγμα θα σχηματίσει μια μπάλα ζύμης που θα ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βοηθάει να χρησιμοποιήσουμε μια ξύλινη κουτάλα για να ανακατέψουμε, καθώς η ζύμη θα είναι αρκετά σφιχτή.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για μερικά λεπτά, ανακατεύουντας, ώστε να κρυώσει ομοιόμορφα. Θέλουμε η ζύμη να είναι ζεστή, όχι καυτή, ώστε να μην ψηθούν τα αυγά.

Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, ανακατεύοντας μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη. (Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μίξερ αν θέλετε ή να ανακατέψετε με το χέρι με ξύλινη κουτάλα.) Η ζύμη θα πρέπει να γίνει αρκετά κρεμώδης.

Ανακατεύουμε στη ζύμη το τριμμένο τυρί και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Βάζουμε μία γεμάτη κουταλιά της σούπας, για κάθε σουδάκι, σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, με απόσταση τουλάχιστον 2,5 εκατοστών μεταξύ τους.

Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 220°C. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στους 175°C και ψήνουμε για άλλα 15-20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, ελαφρά, τα τυροσουδάκια.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Ένοχοι για τον θάνατο της Δώρας μετά από γέννα η αναισθησιολόγος και ο νοσηλευτής – Kαταδίκη δύο ετών για ανθρωποκτονία