Συνοριοφύλακες: Προκαταρκτική έρευνα από την Εισαγγελία για τα εικονικά σύμφωνα συμβίωσης

16/02/2023 | 17:35

Προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών αναφορικά με καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορούν στην υπογραφή εικονικών συμφώνων συμβίωσης από νέους συνοριοφύλακες, διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Όπως έγινε γνωστό, την έρευνα καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφάλειας Βορείου Ελλάδος, ενώ τα διερευνώμενα αδικήματα κινούνται προς κάθε κατεύθυνση. Εκτός από την ποινική έρευνα διεξάγεται και διοικητική έρευνα από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου.

Είχε προηγηθεί στις αρχές της εβδομάδας δημοσίευμα της ιστοσελίδας evros-news που ανέφερε ότι από τους 250 νέους συνοριοφύλακες οι οποίοι έχουν προσληφθεί για την ενίσχυση των δυνάμεων στον Έβρο, δεκάδες έχουν υπογράψει εικονικά σύμφωνα συμβίωσης προκειμένου να εξασφαλίσουν τα πέντε προβλεπόμενα μόρια ώστε να τοποθετηθούν στην Αστυνομική Διεύθυνση Αλεξανδρούπολης, υπηρετώντας στα υπαγόμενα σε αυτή Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών, Τυχερού και Σουφλίου.

 

ΠΗΓΗ

 

Δυτική Αχαΐα: Χειροπέδες σε οδηγό χωρίς δίπλωμα και με τέρμα τα ηχεία

Σε κατ´οίκον κράτηση με «βραχιολάκι» ο Χρήστος Μαυρίκης

Στεγαστική Πολιτική: Από το marketing στην πραγματικότητα

Θρίλερ στο Γιοχάνεσμπουργκ με 289 εργάτες παγιδευμένους σε χρυσωρυχείο

Euroleague – Πρίντεζης: «Χαίρομαι για τον Σπανούλη, αλλά ήρθα για να υποστηρίξω τον Ολυμπιακό»

Ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα στην PR που «πουλούσε» πολυτελή ταξίδια στο εξωτερικό – Πώς εξαπατούσε τα θύματά της

Γιατί κινδυνεύουν τα μπαλκόνια μας; Ένα άρθρο που είχε γραφτεί πριν καιρό αλλά παραμένει επίκαιρο

Βάνα Μπάρμπα: Το εγκεφαλικό πυροδοτήθηκε από ένα πρόβλημα στην προσωπική της ζωή, είπε ο Στράτος Τζώρτζογλου