Συνολικά 14 άνθρωποι πνίγηκαν σε ναυάγιο σκάφους στον Νείλο

01/01/2016 | 19:36

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι πνίγηκαν στον Νείλο, βόρεια του Καΐρου, στο ναυάγιο ενός πορθμείου που εκτελούσε δρομολόγια χωρίς άδεια, ανέφεραν σήμερα επίσημες πηγές.

Η τραγωδία συνέβη τη νύχτα και τα 14 πτώματα ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης που εξακολουθούν να αναζητούν επιζώντες στην επαρχία Καφρ αλ-Σέιχ, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων MENA, διευκρινίζοντας πως στο πορθμείο φέρεται να επέβαιναν 17 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, Αλ-Σάγεντ Νασρ, το σκάφος λειτουργούσε χωρίς αδεια και δεν ήταν κατάλληλο για να μεταφέρει επιβάτες.

Πριν από πέντε μήνες, 36 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση ενός φορτηγού πλοίου και ενός σκάφους αναψυχής στον Νείλο, ένα δυστύχημα μετά το οποίο η αιγυπτιακή κυβέρνηση είχε υποσχεθεί να αποκαταστήσει “την πειθαρχία” στις ποτάμιες οδούς.

Οι αρχές απαγόρευσαν τα μεγάφωνα στα σκάφη που χρησιμοποιούνται για ιδιωτικές γιορτές και στα πορθμεία που μεταφέρουν επιβάτες. Αποφάσισε επίσης να μην κατασκευάσει νέα αγκυροβόλια κατά μήκος του ποταμού.

Τα συγκοινωνιακά ατυχήματα είναι συχνά στην Αίγυπτο και αποδίδονται κυρίως σε προβλήματα συντήρησης και σε αμέλεια.

Ο Νείλος, που διασχίζει την Αίγυπτο από τον βορρά στον νότο, δέχεται φορτηγά πλοία, αλιευτικά και σκάφη αναψυχής. 

Αίγιο: Ο 43χρονος που ξυλοκόπησε γιατρό στο νοσοκομείο την Παρασκευή, πέθανε σήμερα στο ίδιο νοσηλευτικό ίδρυμα! (ΦΩΤΟ)

Άγριος ξυλοδαρμός γιατρού στο νοσοκομείο Αιγίου από ασθενή – Τον χτύπησε με μπουνιές στο πρόσωπο

Πάτρα: Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο – “Έφυγε” ο γνωστός γκαλερίστας Παναγιώτης Ζέρβας – Αύριο η κηδεία του

Αχαΐα: Άνδρας βρέθηκε νεκρός στην άκρη του δρόμου – Μυστήριο με τα αίτια θανάτου, έρευνα της ΕΛ.ΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ-Πάτρα: Άνδρες γνωστοί στη “νύχτα” έδωσαν ραντεβού για να λύσουν τις διαφορές τους-Στη θέα του όπλου ο ένας εμβόλισε μοτοσικλέτα-Συνελήφθησαν τρία άτομα

Πάτρα: Σοκαριστικό τροχαίο με σύγκρουση δύο δικύκλων – Η τρελή πορεία της μηχανής – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Η Ασφάλεια έπιασε τους “νταήδες” Ρομά που λήστευαν πολίτες σε πεζόδρομους

Κόντρα Πιερρακάκη – Φάμελλου στη Βουλή: «Έχετε μονοπώλιο στην τοξικότητα» – «Σταματήστε να κρύβεστε πίσω από το δημοσιονομικό κόφτη