Συνεργασία Οργανισμού Λιμένος Πατρών με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) «ΦΑΡΟΣ»

10/04/2025 | 13:35

 

Για την κοινωνικο-οικονομική ενσωμάτωση και επαγγελματική ένταξη των ατόμων με ψυχική αναπηρία και την κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια.

Απόλυτα συνεπής απέναντι στη δέσμευσή του για υποστήριξη ουσιαστικών δράσεων και αξιόπιστων φορέων που στόχο έχουν την κοινωνική ευημερία και τη συμπερίληψη, ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών Α.Ε. (Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε.)προχώρησε σε σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό Περιορισμένης Ευθύνης (ΚΟΙΣΠΕ) «ΦΑΡΟΣ».

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΠΑ., κ. Παναγιώτη Γ. Αναστασόπουλο και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ», κ. Στέφανο Κούλη, και περιλαμβάνει δράσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε χώρους του Λιμένος Πατρών, ανάδειξη του έργου του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης και Επικοινωνίας του Ο.Λ.ΠΑ., καθώς και κοινές δράσεις για τον καλλωπισμό και τη φροντίδα του πρασίνου και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση εντός των εγκαταστάσεων του Οργανισμού Λιμένος Πατρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» έχει ήδη αξιοποιήσει επιτυχώς την ελαιοκομιδή από τα ελαιόδεντρα που βρίσκονται στον χώρο της Πειραϊκής Πατραϊκής που βρίσκεται υπό την ευθύνη του Ο.Λ.ΠΑ., με στόχο την επαγγελματική και κοινωνικο-οικονομική ένταξη ατόμων με ψυχική αναπηρία και την κατά το δυνατόν οικονομική τους αυτάρκεια.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο κοινωνικής ευθύνης του Ο.Λ.ΠΑ. Α.Ε., με έμφαση στην κοινωνική βιωσιμότητα και την ενεργό υποστήριξη της τοπικής κοινότητας και ιδιαιτέρως των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.ΠΑ., κ. Παναγιώτης Γ. Αναστασόπουλος δήλωσε: «Η συνεργασία με τον ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ» εκφράζει τη διαρκή μας δέσμευση στη στήριξη των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και στην ενίσχυση της περιβαλλοντικής και κοινωνικής βιωσιμότητας. Είμαστε περήφανοι που μπορούμε να συμβάλλουμε ενεργά στο πολύτιμο έργο τους».

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του ΚΟΙΣΠΕ «ΦΑΡΟΣ», κ. Στέφανος Κούλης τόνισε: «Η υπογραφή αυτού του Μνημονίου αποτελεί μια σημαντική στιγμή για εμάς και ενισχύει τη δυνατότητά μας να αναπτύξουμε περαιτέρω δράσεις που βελτιώνουν τη ζωή και την καθημερινότητα των ωφελούμενων μας, συμβάλλοντας στη βαθύτερη κοινωνική και επαγγελματική τους ενσωμάτωση».

Πάτρα: “Έφυγε” ένα γλυκύτατο κορίτσι! Της είπαν το “τελευταίο” αντίο

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στoν Θρασύβουλο Μαυρομμάτη – ΦΩΤΟ

Δυτ. Αχαΐα: Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία με τον 3χρονο – Τραυματίστηκε και ο άνδρας που το είχε αγκαλιά – Έπεσαν μαζί από τη μάντρα – Συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ

Δυτική Αχαΐα: Κατέληξε το 3χρονο αγοράκι που έπεσε από μάντρα – Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο Καραμανδάνειο

Πάτρα: Ασύλληπτες εικόνες από το πέρασμα του ανεμοστρόβιλου – Πυρετώδεις εργασίες των συνεργείων (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Ανεμοστρόβιλος “χτύπησε” την Πάτρα – Έπεσαν δένδρα, έσπασαν τζαμαρίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)