Συνεργασία με την Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ο Κασσελάκης: «Θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης»

11/05/2025 | 11:47

Με την ανακοίνωση της συνεργασίας του με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου και την Πλεύση Ελευθερίας επισφράγισε το 1ο ιδρυτικό συνέδριό του το Κίνημα Δημοκρατίας του Στέφανου Κασσελάκη, επιχειρώντας να μπει στην κεντρική πολιτική σκηνή, δύο χρόνια πριν τις εθνικές εκλογές.

Αν και οι επιτελείς του Κινήματος Δημοκρατίας εξηγούν πως δεν πρόκειται για εκλογική συνεργασία, αλλά αμφότεροι αποσκοπούν σε κοινές δράσεις που θα αναπτυχθούν μεταξύ των δύο κομμάτων το επόμενο χρονικό διάστημα, εντούτοις η πολιτική ζύμωση των δύο χώρων αναζωπυρώνει τα σενάρια για τυχόν προοπτική δημιουργίας ενός «άλλου πόλου».

Πάντως, Ζωή Κωνσταντοπούλου και Στέφανος Κασσελάκης συνομίλησαν, κατά πληροφορίες, τόσο προχθές, Παρασκευή, όσο και χθες πριν την ομιλία του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Κασσελάκης ανέφερε πως «έχω σήμερα (χθες) τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι, μετά από μια εκτενή συζήτηση, η δημοκράτισσα Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας, υιοθετούν τα κατηγορητήρια που έχουμε ήδη ετοιμάσει».

«Θα δουλέψουμε μαζί τις αμέσως ερχόμενες μέρες για να τα εμπλουτίσουμε και για να θέσουμε προ των ευθυνών τους όλους τους άλλους βουλευτές που επικαλούνται το αίτημα για Δικαίωση. Χρειαζόμαστε 30 βουλευτές που θα τιμήσουν τον όρκο τους και θα στείλουν σε προανακριτική όλα τα πολιτικά πρόσωπα, για όλες τις πράξεις – και φυσικά τον Πρωθυπουργό τον ίδιο, όπως απαιτούν οι οικογένειες των θυμάτων», περιέγραψε ο κ. Κασσελάκης, με φόντο την υπόθεση των Τεμπών.

«Μέτωπο Δικαιοσύνης»

Στο πλαίσιο αυτό, «το Κίνημα Δημοκρατίας και η Πλεύση Ελευθερίας – δημιουργούμε μαζί ένα μέτωπο Δικαιοσύνης εντός και εκτός κοινοβουλίου» παρατήρησε ο κ. Κασσελάκης, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «γιατί το ΜΑΖΙ θα τους κερδίσει. Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο. Μαζί με τη Ζωή κι όλους εσάς θα γίνουμε ο δημοκρατικός τους εφιάλτης».

«Ενώνουμε τις φωνές μας με τη κραυγή για δικαιοσύνη από τους συγγενείς και τα πολλά εκατομμύρια των Ελλήνων που βγήκαν στους δρόμους και το απαίτησαν. Γιατί εμείς δεν είμαστε όμηροι της καρέκλας, αλλά διάκονοι του λαού», κατέληξε.

protothema.gr

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Το Πατρινό Καρναβάλι 2026 πέρασε στην ιστορία – Φαντασμαγορική η Τελετή Λήξης, ραντεβού το 2027! (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 44χρονου που αγνοείται στις εκβολές του ποταμού Γλαύκου – Είχε πάει για ψάρεμα (ΦΩΤΟ)