Συνέντευξη της Αν. Υπ. Παιδείας για την Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» – ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της κυβέρνησης για τη σύνδεση της έρευνας με την ανάπτυξη της χώρας και με πρωτοβουλία της Αναπληρώτριας Υπουργού Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σίας Αναγνωστοπούλου, η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» τέθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου η έκθεση να καταστεί εθνικής εμβέλειας θα υπογραφεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ των δυο Υπουργείων και των εμπλεκόμενων.

Στα πλαίσια της υπογραφής της Σύμβασης δόθηκε συνέντευξη τύπου κατά την οποία μίλησαν η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου οικονομίας Ηλίας Ξανθάκος, η πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος Βασίλης Τριανταφύλλου, ο πρόεδρος του Ε.Α.Π. Βασίλης Καρδάσης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας.

Οι ομιλητές συμφώνησαν στη σημασία που έχει η διασύνδεση της έρευνας με την ανάπτυξη και η μεταφορά της έρευνας στην αγορά. Η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ των δυο Υπουργείων και των εμπλεκόμενων φορέων ώστε να τεθεί η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας «Patras IQ» υπό την αιγίδα του Υπουργείων Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού κινείται προς την κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ως κίνηση αποτελεί παράδειγμα που πρέπει να βρει μιμητές ώστε να αλλάξει η παραγωγική διάρθρωση της χώρας και να δοθεί νέα ώθηση στην οικονομία.

 

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες