Συνελήφθησαν στην Βουλγαρία δύο Τούρκοι για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς στους πράκτορες της ΕΥΠ

03/06/2025 | 14:11

Πληροφορίες αναφέρουν πως συνελήφθησαν οι άλλοι δύο Τούρκοι που συμμετείχαν στο επεισόδιο με τους πυροβολισμούς εναντίον πρακτόρων της ΕΥΠ στην Θέρμη.

Συγκεκριμένα, οι δύο άνδρες εντοπίστηκαν στις 03:00 τα ξημερώματα σήμερα στην πόλη Σβίλενγκραντ της Βουλγαρίας και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η διαδικασία ώστε να εκδοθούν ευρωπαϊκά εντάλματα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα. 

Οι δύο άνδρες που είχαν διαφύγει της σύλληψης, επέβαιναν σε όχημα μαζί με ακόμα έναν 49χρονο, ο οποίος άνοιξε πυρ εναντίον των αστυνομικών.  Οι συγκεκριμένοι διώκονται για την πράξη της απλής συνέργειας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία. Ο 49χρονος διώκεται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατά συναυτουργία, όπως επίσης για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία (πλημμελήματα).

Όπως αποκάλυψε το protothema.gr, ο 49χρονος Τούρκος υποστηρίζει ότι βρισκόταν σε κατάσταση πανικού όταν πυροβόλησε κατά των στελεχών της ΕΥΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρνείται ότι γνώριζε πως στο αυτοκίνητο επέβαιναν άτομα της ΕΥΠ και ισχυρίζεται πως τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε υπό καθεστώς τρόμου, καθώς πίστευε ότι κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος ο οποίος μετά τη σύλληψή του μεταφέρθηκε στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, φέρεται να ζήτησε συγνώμη για την πράξη του και να είπε στους αστυνομικούς ότι έχει μετανιώσει.

ΠΗΓΗ


24ωρη απεργία σήμερα στα ΜΜΕ – Συμμετέχει το tempo24

Καιρός: Από σήμερα ξεκινά η… επέλαση της ζέστης και στην Πάτρα

Πάτρα: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον δάσκαλο Γιάννη Γαλανόπουλο

Προγραμματισμένη Δοκιμαστική Ήχηση Σειρήνων Συναγερμού σήμερα στην Πάτρα

Βιταμίνη D: Ένας φυσικός σύμμαχος για το δέρμα μας

Είναι… απλησίαστες οι τιμές στα luxury brands; Δείτε γιατί

Το πρόγραμμα της εβδομάδας στο Πολύεδρο

Πάτρα: Βαριές κατηγορίες αντιμετωπίζουν οι εμπρηστές της επιχείρησης στην Ηρώων Πολυτεχνείου – Τι έδειξε η αστυνομική έρευνα