Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου που πέθανε στη μέση του δρόμου στην Κέρκυρα – Ένταση ανάμεσα σε αμαξάδες και διαδηλωτές

07/07/2023 | 17:02

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης του αλόγου, το οποίο πέθανε το μεσημέρι της Πέμπτης 6/7 σε κεντρικό δρόμο της Κέρκυρας.

Ο 76χρονος, κατηγορείται για κακοποίηση ζώου ενώ του επιβλήθηκε και διοικητικό πρόστιμο 30.000 ευρώ. Αναμένεται να οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε από δύο κτηνιάτρους η νεκροψία στο ζώο, η οποία έδειξε ότι το άλογο πέθανε από πνευμονικό εμφύσημα.

Σύμφωνα με το Open, το άλογο κυκλοφορούσε σε ώρα που δεν επιτρεπόταν, δηλαδή μεταξύ 13:00 – 17:00, ενώ ξεψύχησε στις 13:45, σε ανηφορικό δρόμο της πόλης της Κέρκυρας.

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, στο σημείο που βρέθηκε νεκρό το άλογο μαζεύτηκε κόσμος και αμαξάδες, οι οποίοι επιτέθηκαν φραστικά στους συγκεντρωμένους.

Το πρωί της Παρασκευής 7/7, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας από πολίτες και φιλοζωικές οργανώσεις.

Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση για την σύλληψη του ιδιοκτήτη αναφέρει τα εξής:

Συνελήφθη στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κέρκυρας, 76χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας των ζώων (κακοποίηση ζώου-αλόγου).

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε σήμερα (07.07.2023), το πρωί, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κέρκυρας, υπό την εποπτεία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας και αφορά περιστατικό θανάτου ίππου ζωήλατου οχήματος-άμαξας-, με ηνίοχο τον 76χρονο, κατά τις μεσημβρινές ώρες χθες (06.07.2023) στην πόλη της Κέρκυρας.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, ενώ επιπλέον σε βάρος του βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Πάτρα: Χειροπέδες σε τέσσερις μετά απο καταδίωξη

Αγοράζει μετοχές στην ομάδα μπάσκετ της Νάπολι ο Σακίλ Ο’ Νιλ

Greek Basketball League: Έμεινε κατηγορία το Μαρούσι, υποβιβάστηκε το Λαύριο

Αχαΐα: Άρπαξαν τσάντα με χιλιάδες ευρώ

Ανδρέας Φίλιας: Στον Άγιο Νικόλαο Σπάτα με τον Γιώργο Αυτιά

Τελεσίγραφο Τραμπ και Ευρωπαίων ηγετών σε Ρωσία για την εκεχειρία – Αρνητική η πρώτη αντίδραση του Κρεμλίνου

Άγριο επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ουσιών

Αρης Μουγκοπέτρος: Έχει βάλει στόχο να παίξει ξανά κλαρίνο μέχρι τον Οκτώβριο