Συνεχίζει να “θερίζει” ο κοροναϊός: 1.483 νεκροί , 64.600 κρούσματα – 116 νέοι θάνατοι χθες

14/02/2020 | 06:35

Στον μακρύ κατάλογο των νεκρών εξαιτίας της επιδημίας ιογενούς πνευμονίας που έχει προκαλέσει ο COVID-19 προστέθηκαν ακόμη 116 άνθρωποι στην επαρχία Χουμπέι, εστία της μόλυνσης, χθες Πέμπτη, ανακοίνωσε η τοπική επιτροπή υγείας σήμερα.

Ο αριθμός αυτός είναι αισθητά μειωμένος από την προηγουμένη, όταν είχαν καταγραφεί 242 νέοι θάνατοι και 14.800 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ειδικά ο μεγάλος αριθμός των νέων κρουσμάτων, εξήγησε η επαρχιακή επιτροπή υγείας, οφειλόταν στην αλλαγή των κλινικών μεθόδων εντοπισμού των ασθενών.

Στο σημερινό της ενημερωτικό δελτίο η επιτροπή έκανε λόγο για 4.823 νέα κρούσματα σε αυτή την επαρχία της κεντρικής Κίνας όπου ξέσπασε η επιδημία τον Δεκέμβριο.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από το νέο κορονοϊό ανήλθε έτσι σε τουλάχιστον 1.483. ενώ το σύνολο των κρουσμάτων ξεπέρασε τα 64.600 σε όλη την ηπειρωτική Κίνα. Οι αριθμοί αυτοί πιθανόν θα αλλάξουν εντός ωρών, όταν η Εθνική Επιτροπή Υγείας θα δώσει τον δικό τους νεότερο απολογισμό για όλη την επικράτεια.

Στη μεγαλούπολη Ουχάν, την πρωτεύουσα της επαρχίας, αναφέρθηκαν οι 88 από τους 116 θανάτους. Τα τέσσερα πέμπτα των νέων κρουσμάτων εντοπίστηκαν επίσης στη μητρόπολη των ένδεκα εκατομμυρίων κατοίκων.

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Κακοκαιρία στην Πάτρα: Απόκοσμες εικόνες στην παραλιακή του Ρίου – Η θάλασσα “μπήκε” στα σπίτια – Πλημμύρα στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Άγιο είχαν οι νεαροί που τούμπαρε το ΙΧ τους τα ξημερώματα στην Ακτή Δυμαίων -ΦΩΤΟ

Πάτρα: Ένας στη φυλακή, τρεις ελεύθεροι με όρους για τον θάνατο του 30χρονου Κώστα Μπασιλάρη

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: Παραδόθηκε 5ος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό  του 30χρονου στο “Αβαντάζ”

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης