Συνδικάτο Οικοδόμων: Κάλεσμα για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στο νέο λιμάνι της Πάτρας

Το Συνδικάτο Οικοδόμων Πάτρας καλεί τους εργαζόμενους στις κατασκευές να συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία στο νέο λιμάνι της Πάτρας που προκήρυξε για σήμερα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, “δίνοντας άμεση αγωνιστική απάντηση στο νέο εργοδοτικό έγκλημα με τη νεκρή ναυτεργάτρια”, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του τονίζοντας:

“Η 47χρονη  συναδέλφισσα ναυτεργάτρια έχασε τη ζωή της επί τόπου, όταν παρασύρθηκε από νταλίκα κατά την διάρκεια της εκφόρτωσης του πλοίου στο νέο λιμάνι. Πρόκειται για τη ναυτικό Π.Κ. Η εργαζόμενη είχε καταγωγή από την Πάτρα και διέμενε στην Πάτρα, ήταν μέλος του πληρώματος του πλοίου «AF CLAUDIA». Πρόκειται για άλλο ένα εγκληματικό περιστατικό που έρχεται να επιβεβαιώσει ότι οι ζωές των εργαζομένων δεν μετρούν μπροστά στα κέρδη των εφοπλιστών.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 6.30 το απόγευμα. Την ίδια ώρα, στις 6.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο λιμάνι, όπως αποφάσισε το ΕΚ Πάτρας, η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην είσοδο του λιμανιού επί της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου. 

Ο κλάδος των κατασκευών έχει θρηνήσει πολλούς νεκρούς και ακόμα περισσότερους σακατεμένους εργαζόμενους εξ αιτίας της έλλειψης επαρκών μέσων ασφαλείας, της εντατικοποίησης και της πολύωρης εργασίας από το πρωί μέχρι βράδυ. Κοινά χαρακτηριστικά της εργοδοτικής ασυδοσίας, που ενθαρρύνεται ανελλιπώς  απ’ όλες τις αστικές κυβερνήσεις με αντεργατικούς νόμους, με βολικές δικαστικές αποφάσεις που βγάζουν παράνομες το 95% των απεργιών, με διαλυμένους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, με βία και καταστολή..! 

Οι χώροι δουλειάς έχουν καταντήσει Αρένες θανάτου, μια σειρά εργατικά «ατυχήματα» δεν καταγράφονται καν στις στατιστικές, δεν δηλώνονται ως τέτοια ενώ ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι που σακατεύονται και οι οικογένειες όσων σκοτώνονται στους χώρους δουλειάς δεν βρίσκουν το δίκιο τους αφού μπορεί ακόμα και μετά από μια μακρόχρονη δικαστική διαδικασία να μην αποζημιωθούν καθόλου.

Τα «επιτεύγματα» της καπιταλιστικής οικονομίας είναι ποτισμένα με τον ιδρώτα και το αίμα των εργατών γι’ αυτό πρέπει να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή. «Καμία θυσία για την πλουτοκρατία. Όσες θυσίες απαιτούνται, θα τις καταθέσουμε μόνο για να γυρίσει ο τροχός της Ιστορίας προς τα μπρος. Για έναν κόσμο και μια κοινωνία χωρίς καπιταλιστική εκμετάλλευση» “

 

 

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Σήμερα η κηδεία του 43χρονου Περικλή που κατέληξε στο Νοσοκομείο Αιγίου-Είχε κατηγορηθεί για επίθεση σε γιατρό του ίδιου Νοσοκομείου

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας