Συνάντηση του Ιάσονα Φωτήλα με τους εξωτερικούς φρουρούς της φυλακής

29/05/2025 | 08:03

Σε ανάρτησή του ο υφυπουργός Πολιτισμού, βουλευτής Αχαΐας Ιάσονας Φωτήλας σημειώνει:

Είχα τη χαρά να συναντηθώ στο πολιτικό μου γραφείο με εκπροσώπους της Π.Ο.Υ.Ε.Φ. και της Ένωσης Εξωτερικών Φρουρών του Τ.Ε.Φ.Κ.Κ. Πατρών. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, κ. Γεώργιος Μαλανδράκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εξωτερικών Φρουρών Πατρών, κ. Γεώργιος Γιαννόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης, κ. Βασίλειος Μπουτεράκος.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε σημαντικά τοπικά ζητήματα που αφορούν το προσωπικό της Εξωτερικής Φρουράς Πάτρας, καθώς και σε θεσμικά αιτήματα που απασχολούν τον ευρύτερο κλάδο των εξωτερικών φρουρών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην έλλειψη προσωπικού, την ανάγκη εκσυγχρονισμού του υλικοτεχνικού εξοπλισμού, την παλαιότητα του στόλου των υπηρεσιακών οχημάτων και την ενίσχυση των οργανικών θέσεων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Πάτρας.

Επίσης, παρουσιάστηκε αναλυτικά το διεκδικητικό πλαίσιο της Ομοσπονδίας, με αιτήματα όπως η αναγνώριση του κλάδου ως ένοπλου σώματος ασφαλείας με δική του ιεραρχία, η θέσπιση ειδικού μισθολογίου που θα αποτυπώνει την επικινδυνότητα της αποστολής τους, καθώς και ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό τους καθεστώς.

Από την πλευρά μου, άκουσα με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα ζητήματα και αναγνώρισα τη σοβαρότητα και τη δικαιοσύνη των αιτημάτων που τέθηκαν. Δεσμεύτηκα ότι θα μεταφέρω αρμοδίως τα υπομνήματα που μου κατατέθηκαν και θα στηρίξω, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μου, κάθε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της θεσμικής ενίσχυσης και της εύρυθμης λειτουργίας της υπηρεσίας.

Ευχαριστώ την Ομοσπονδία και την Ένωση Εξωτερικών Φρουρών Πατρών για την εποικοδομητική συνεργασία. Η Πολιτεία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων που καθημερινά επιτελούν κρίσιμο και απαιτητικό έργο υπό δύσκολες συνθήκες.

Αχαΐα: Φωτιά στο Λιβάρτζι Καλαβρύτων – Μήνυμα του 112, επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

Θλίψη για το θάνατο 22χρονου Πατρινού σε τροχαίο στην Κέρκυρα – Ήταν γιος γνωστού προπονητή στίβου

Αιτωλοακαρνανία: Επικίνδυνη πυρκαγιά, τι γίνεται στην Ιόνια Οδό (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Αχαΐα: Στο νοσοκομείο τετραμελής οικογένεια μετά από σοβαρό τροχαίο (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ο 21χρονος οδηγός της μηχανής πήγε να καταθέσει υπέρ του 25χρονου, αλλά συνελήφθη για εμπρησμό – Είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης – Επιβεβαιώνει η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: “Θρίλερ” με πυροσβέστη που έπεσε σε χαράδρα στον Μπάλα – Επέμβαση της ΕΜΑΚ (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Θρήνος ανήμερα της Παναγίας για τον 27χρονο Βαγγέλη Μούτσιο που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Πάτρα: “Έφυγε” ένας υπέροχος άνθρωπος – Συγκίνηση για τον συνταξιούχο υπάλληλο και παλιό αθλητικογράφο Νίκο Νικολάου