Συνάντηση του Γιώργου Γεραπετρίτη σήμερα στην Ουάσιγκτον με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάρκο Ρούμπιο

28/02/2025 | 09:05

Με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών θα συναντηθεί στην Ουάσιγκτον σήμερα Παρασκευή ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης το τελευταίο διήμερο στην Ουάσιγκτον είχε συναντήσεις με μέλη της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων και σήμερα θα μεταβεί στο Στέητ Ντηπάρτμεντ όπου θα έχει συνάντηση με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Μάρκο Ρούμπιο. Μια συνάντηση που αποδεικνύει το στρατηγικό βάθος των σχέσεων ΗΠΑ-Ελλάδος, καθώς ο κ. Γεραπετριτης είναι από τους πρώτους ξένους ΥΠΕΞ που περνούν την πόρτα του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό μάλιστα συμβαίνει σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία ο κ Ρούμπιο έχει ιδιαιτέρως βεβαρυμένο πρόγραμμα και βρίσκεται σε συνεχή ταξίδια κατ’ εντολην του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, για να διευθετήσει τα καυτά μέτωπα της Ουκρανίας και της Γαζας. 

Στην συνάντηση των δυο ΥΠΕΞ θα συζητηθεί το πλαίσιο των διμερών επαφών αλλά και τα κρίσιμα ανοιχτά ζητήματα σε διεθνές επίπεδο. Ο κ Γεραπετριτης θα έχει σημαντικές επαφές και στο Κογκρέσο, τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία με νομοθέτες και από τα δυο κόμματα. 

Δυτ. Ελλάδα: Θλίψη για τον ξαφνικό θάνατο 51χρονης γνωστής γιατρού

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Ανδρέας Αποσκίτης, η οικογένεια προχωρά σε δωρεά οργάνων

Πάτρα: Φωτιά στο Παναχαϊκό – Σηκώθηκαν 5 αεροπλάνα και 3 ελικόπτερα (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Σάκης Γαβριλόπουλος

Πάτρα: Γυναίκα παρασύρθηκε από ΙΧ την στιγμή που περνούσε το δρόμο – ΦΩΤΟ

Πάτρα: Αστυνομικός χτύπησε με το αυτοκίνητο τον αδερφό του και μετά του επιτέθηκε με σιδερολοστό

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας θα πλήξει τη Δυτ. Ελλάδα – Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το Σάββατο

Αχαΐα: Μπετονιέρα έπεσε από γέφυρα στο Βασιλικό (ΦΩΤΟ)