Συνάντηση Γ. Παπανδρέου με τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας

13/05/2025 | 14:02

Ο πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, πραγματοποίησε ουσιαστική και γόνιμη συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΔΕ/Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας, κ. Βαγγέλη Καραχάλιο, καθώς και με μέλη της Διοικούσας Επιτροπής, αλλά και την Πρόεδρο του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ν. Αχαΐας κ. Ολυμπία Λόη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι προκλήσεις και οι προοπτικές που προκύπτουν από την εφαρμογή του Π.Δ. 129/2025. Τονίστηκε η ανάγκη αποσαφήνισης των τεχνικών παραμέτρων του, αλλά και η βαθιά επίδρασή του στην κοινωνική συνοχή και την αναπτυξιακή δυναμική της περιοχής και γενικότερα της Ελλάδας.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για την αντιμετώπιση της άναρχης δόμησης, μέσα από ένα σχέδιο ισόρροπης ενίσχυσης της υπαίθρου αλλά  με διαδικασίες ουσιαστικής διαβούλευσης, που να προηγούνται κάθε σχεδιασμού για την οργάνωση και την εξέλιξη των οικισμών.

Κλείνοντας, επισήμανε με έμφαση ότι κάθε μεταρρυθμιστική πρωτοβουλία στον πολεοδομικό σχεδιασμό οφείλει να σέβεται και να θωρακίζει τα θεμελιώδη περιουσιακά δικαιώματα των πολιτών και την ασφάλεια δικαίου.

ΣΟΚ: 21χρονος κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Θρήνος στην Εγλυκάδα Πατρών

Πάτρα: Βρέθηκε νεκρός έξω από το σπίτι του – Τι “βλέπει” η ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Πέθανε ο δολοφόνος της Κωνσταντίνας Κουλούρη και της Ρεγγίνας Παπανδρέου

Σοκ στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή την ώρα του ρεπορτάζ ο κάμεραμαν του ΑΝΤ1 Γιώργος Παυλάκης

Αχαΐα: «Έφυγε» αιφνίδια στα 51 του χρόνια ο γιατρός Αιμίλιος Τζούδας

Πάτρα: Σημάδεψε οδηγό με πιστόλι στη μέση του δρόμου – Ολόκληρο οπλοστάσιο στο σπίτι του

Πάτρα: “Φως” στα αίτια θανάτου του 21χρονου στην Εγλυκάδα, που κατέρρευσε μπροστά στον υπολογιστή του – Σήμερα η νεκροψία

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Πάτρα