Συνάντηση Χριστίνας Αλεξοπούλου με Κυριάκο Πιερρακάκη: Ίδρυση αθλητικού σχολείου στην Πάτρα

 

     Η ίδρυση αθλητικού σχολείου στην Πάτρα, όπως προγραμματίζεται να γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2026 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση της τ. Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Βουλευτού ΝΔ Αχαΐας, Χριστίνας Αλεξοπούλου, με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη.  Ο κ. Υπουργός αφού συμφώνησε για τη σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το ζήτημα με στόχο την υλοποίησή του.

     Επιπλέον, συζητήθηκαν προτάσεις για την ενίσχυση του Πανεπιστημίου Πατρών, το οποίο φέτος γιορτάζει 60 χρόνια προσφοράς, με σημαντικό τοπικό και εθνικό αποτύπωμα. Έγινε αναφορά, μεταξύ άλλων, στην ανάγκη προσθήκης νέων μελών Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), ώστε να καταστεί εφικτή η επιστροφή αποφοίτων και επιστημόνων στην περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στην προοπτική δυναμικότερης μετεξέλιξης της Πάτρας σε κέντρο (hub) επιστήμης, έρευνας, τεχνολογίας και καινοτομίας.

     Επιπροσθέτως, η κ. Αλεξοπούλου υπογράμμισε τη σημασία της περεταίρω σύνδεσης του Πανεπιστημίου με την αγορά εργασίας και τη βιομηχανία, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες και να ενισχυθεί η τοπική και εθνική ανάπτυξη.

     Η συνάντηση έκλεισε με την κοινή δέσμευση για συνεχή συνεργασία με στόχο την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και της καινοτομίας στην Αχαΐα, όπως και στη χώρα, κάτι που αποτελεί κεντρικό πυλώνα της Κυβερνητικής πολιτικής του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Αλεξοπούλου δήλωσε:

     «Η Αχαΐα έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει ως κέντρο αθλητικής παιδείας, επιστημονικής έρευνας και τεχνολογίας. Είναι καθοριστικό να επενδύσουμε σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό που θα ενισχύσουν την εκπαίδευση, θα δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες για τους νέους και θα κρατήσουν τους επιστήμονές στον τόπο μας. Με τη στήριξη της Κυβέρνησης και του Υπουργού Παιδείας, προωθούνται πρωτοβουλίες που θα αναδείξουν την Πάτρα και ολόκληρη την Αχαΐα ως πρότυπο ανάπτυξης και δημιουργίας για όλη τη χώρα».

Πάτρα: Η ανήλικη τα “έτσουζε” και οι υπεύθυνοι του καταστήματος βρέθηκαν με χειροπέδες

Πάτρα: Πουλήθηκε η VESO MARE – Δείτε ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Ο δρόμος-καρμανιόλα: Ο 25χρονος Αλέξανδρος από την Πάτρα “έσβησε” επί τόπου στο τροχαίο! – 4 νεκροί σε 6 μήνες!

Πάτρα: Σοβαρό επεισόδιο οπαδικής βίας ανάμεσα σε ανήλικους-Ο ένας τραυματίστηκε από μαχαίρι-Συνελήφθη ο δράστης

Επιστρέφει στη Βρετανία το τρίχρονο κοριτσάκι που βρέθηκε στην πισίνα χωρίς τις αισθήσεις του στη Ρόδο

Πάτρα: Οι μαθητές τίμησαν την Εθνική Επέτειο – Κατέθεση στεφάνων στην πλ. Όλγας ΦΩΤΟ

Pink the city 2025: Η παρουσία της 6ης ΥΠΕ με το πρόγραμμα “EUCanScreen” – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με υπερηφάνεια η μεγάλη παρέλαση για το έπος της 28ης Οκτωβρίου στην Πάτρα-ΔΕΙΤΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ