Συμμετοχή του Σωματείου ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ και ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Αχαΐας στην απεργία

Ανακοίνωση από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ

«Η ΕΝΟΤΗΤΑ» για την απεργία της 30ης Μαΐου: 

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Όλοι και όλες στην απεργία στις 30 Μαΐου και στην απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας στις 10π.μ.

Η κυβέρνηση προσπαθεί για μία ακόμα φορά να μας πείσει για την “επιστροφή στην ομαλότητα” και την “ανάπτυξη” της “μεταμνημονιακής εποχής”. Η “καθαρή έξοδος” που ευαγγελίζονται, στην πραγματικότητα περιλαμβάνει όλα τα μέτρα των 3 μνημονίων που ενίσχυσαν και στον κλάδο μας την εργοδοτική ασυδοσία, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, τις απλήρωτες υπερωρίες, τις απολύσεις, τις μειώσεις μισθών και συντάξεων.

Αγωνιζόμαστε, μαζί με όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους αγρότες, τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αγωνιζόμαστε συσπειρωμένα ενάντια στην φοροληστεία, τους πλειστηριασμούς, την συνεχιζόμενη φορο-λαίλαπα, το πετσόκομμα των συντάξεων και των μισθών, την κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων.

 Όλα όσα χάσαμε στα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης, θα μπορέσουμε να τα πάρουμε πίσω μόνο με οργανωμένο ταξικό αγώνα, με οργανωμένα σωματεία και συνδικάτα, με συντονισμένη δράση και σε συμμαχία με το λαό.

Οι σημερινές ηγεσίες των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, στην πραγματικότητα βρίσκονται απέναντι από τα συμφέροντα των εργαζομένων και συγκαλυμμένα προσπαθούν να επιβάλλουν τα συμφέροντα των μεγαλοεργοδοτών. Πιστοί σε αυτή τη τακτική, στην απεργία στις 30 Μάη καλούν τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν υπέρ της ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας, δηλαδή υπέρ του βασικού στόχου των μνημονίων, της ΕΕ, του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, του ΟΟΣΑ, που έχουν εξαθλιώσει και συνεχίζουν να εξαθλιώνουν το λαό και τους εργαζόμενους.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς, τις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές.
Κατάργηση όλων των αντεργατικών αντιλαϊκών νόμων και των 3 μνημονίων.
Επαναφορά, υποχρεωτικότητα των ΣΣΕ, κανένας κάτω από τα 751 ευρώ.
Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας
Kανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας
Κάτω οι φόροι – να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο
Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας
Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου
Να γίνουν προσλήψεις στα δημόσια Νοσοκομεία, στα σχολεία, μόνιμων πλήρους απασχόλησης εκπαιδευτικών και υγειονομικών όλων των ειδικοτήτων

 

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 30 ΜΑΪΟΥ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10π.μ. ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ

Πινακίδες
10/05/2025 | 21:17

Τάσος Ξιαρχό για την εμφάνιση της Klavdia στην Eurovision 2025: «Δεν μπορώ να ζηλέψω κάτι το οποίο είναι χάλια!»

Λάτσιο – Γιουβέντους 1-1: Σοκ στο τέλος για τη «Μεγάλη Κυρία»

Όσα πρέπει να ξέρετε για τη στείρωση της γάτας σας – Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία

Κώστας Γενιδούνιας: Ο «βάσιμος λόγος» απόλυσής μου από την Hellenic Train είναι ότι είπα την αλήθεια

Με ελικόπτερο η διάσωση επιβάτη κρουαζερόπλοιου έξω από τη Ρόδο

Εμμανουήλ Καραλής και Αναστασία Μαγαλιού έτοιμοι για το πιο μεγάλο βήμα στη σχέση τους

Πάτρα: Γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας – ΦΩΤΟ

Μελιτζάντες φούρνου τύπου Parmigiana