Συγκλονιστικές εικόνες από την κατάρρευση κλαμπ στη Μαγιόρκα: «Άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν»

24/05/2024 | 13:52

Σε εφιάλτη μετατράπηκε η διασκέδαση όσων βρίσκονταν στο πολύ γνωστό Medusa Beach Club στην Μαγιόρκα. Ο πρώτος όροφος κατέρρευσε με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τέσσερα άτομα, να τραυματιστούν 27, ενώ οι φόβοι είναι μεγάλοι για τους παγιδευμένους.

Το κτίριο κατέρρευσε περίπου στις 20:30 το βράδυ της Πέμπτης. Οι πελάτες του πρώτου ορόφου έπεσαν στο ισόγειο, εκεί όπου υπήρχαν άλλοι θαμώνες και προσωπικό, σύμφωνα με το BBC.

Μία ημέρα νωρίτερα η ιδιοκτησία του κλαμπ διαφήμιζε την ανακαίνιση που έκανε στο Instagram, γράφοντας «καινούριος όροφος, εντελώς διαφορετικό (σ.σ. το μαγαζί)».

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η ταράτσα κατέρρευσε λόγω του «υπερβολικού βάρους», αλλά οι έρευνες συνεχίζονται. Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έχουν ζητήσει ησυχία στην ευρύτερη περιοχή, καθώς προσπαθούν να ακούσουν αν υπάρχουν επιζώντες.

 

 

Ένας πυροσβέστης περιέγραψε τη σκηνή ως «εφιαλτική» στην τοπική εφημερίδα «Ultima Hora». Πρόσθεσε ότι, όταν έφτασε η ομάδα του, οι άνθρωποι έκλαιγαν και ούρλιαζαν, καθώς στέκονταν γύρω από τα συντρίμμια στο πάτωμα.

Ο ιδιοκτήτης διπλανού καταστήματος είπε ότι βρισκόταν έξω τη στιγμή που είδε ξαφνικά το κτίριο να καταρρέει.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στην Daily Mail, «ο θόρυβος ήταν εκκωφαντικός. Ο πρώτος όροφος κατέρρευσε και έπεσε ολόκληρος πάνω στο ισόγειο».
Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής υποστήριξε ότι «τα ονόματα των θυμάτων όπως και των επιζώντων είναι γνωστά. Υπέχουν αρκετές εθνικότητες και από όσα γνωρίζουμε οι περισσότεροι δεν είναι από την Πάλμα. Τα πιο πολλά ονόματα είναι ξένα, αλλά δεν ξέρουν αν είναι εργαζόμενοι ή επισκέπτες. Περιμένουμε να είναι πολλοί τουρίστες».

 

ΠΗΓΗ

 

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Πάτρα: “Μπούκαραν” με πιστόλι σε καφέ μπαρ και απείλησαν ότι θα τα κάνουν “γυαλιά-καρφιά”

Κακοκαιρία – Πάτρα: Ζητήθηκε η εκκένωση σπιτιού, εξαιτίας της κατολίσθησης