Συγκλονισμένη η Μέρκελ από το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στη Βαυαρία

09/02/2016 | 17:00

“Συγκλονισμένη και θλιμμένη” δηλώνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σχετικά με τη μετωπική σύγκρουση μεταξύ δύο τοπικών τρένων στη νότια Γερμανία, η οποία στοίχισε τη ζωή σε εννέα ανθρώπους ενώ δεκάδες τραυματίστηκαν.

“Είμαι συγκλονισμένη και θλιμμένη απ’ αυτό το σοβαρό σιδηροδρομικό δυστύχημα (…) η σκέψη μου πηγαίνει ιδιαίτερα στις οικογένειες των εννέα ανθρώπων που έχασαν σ’ αυτό τη ζωή τους”, αναφέρει η καγκελάριος στην ανακοίνωσή της, εκφράζοντας επίσης την “πεποίθηση ότι οι αρμόδιες αρχές θα κάνουν τα πάντα για να προσδιορίσουν τα αίτια αυτού του δυστυχήματος”.

Στο μεταξύ, από το υπουργείο Μεταφορών ανακοινώθηκε πως η σιδηροδρομική γραμμή επί της οποίας συγκρούστηκαν τα δύο τρένα είναι εξοπλισμένη μ’ ένα σύστημα πρόληψης αυτού του είδους των ατυχημάτων, ενώ προστίθεται πως τα μαύρα κουτιά θα επιτρέψουν να εξιχνιαστούν τα αίτια της σύγκρουσης.

Δύο από τα τρία μαύρα κουτιά ανακτήθηκαν και το τρίτο αναμένεται να ανακτηθεί εντός της ημέρας. Από την ανάλυσή τους αναμένεται ότι θα διαπιστωθούν οι συνθήκες του δυστυχήματος που σημειώθηκε κοντά στη λουτρόπολη Μπαντ Άιλινγκ.

“Οφείλουμε να περιμένουμε τα αποτελέσματα, οτιδήποτε άλλο θα ήταν εικασία”, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ, επιμένοντας ότι “προς το παρόν δεν μπορεί κάποιος να μιλήσει για τα αίτια, για τον λόγο της σύγκρουσης”.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δύο μηχανοδηγοί πιθανόν δεν είχαν ιδέα ότι δεν ήταν μόνοι, νωρίς το πρωί και μέσα στο σκοτάδι, πάνω σ’ αυτή τη σιδηρογραμμή που διασχίζει ένα δάσος.

“Τα δύο τρένα πρέπει να συγκρούστηκαν με αυξημένη ταχύτητα. Σε αυτό το τμήμα των σιδηροδρομικών γραμμών είναι δυνατόν να αναπτυχθεί μια ταχύτητα 100 χλμ/ώρα. Το τμήμα αυτό βρίσκεται σε μια στροφή με αποτέλεσμα οι δύο μηχανοδηγοί να μην είχαν οπτική επαφή”, πρόσθεσε ο Ντόμπριντ.

ΝΕΟΤΕΡΑ: Ένας νεκρός από το τροχαίο στο Λάππα Δυτικής Αχαΐας – Δύο σοβαρά τραυματίες – Μικροεπεισόδια στο σημείο – ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για τον 30χρονο που “έφυγε” μετά από τροχαίο ανήμερα των Χριστουγέννων – Η οικογένεια δώρησε τα όργανά του ΦΩΤΟ

Οι “έξυπνες” κάμερες μπήκαν και στην Πάτρα – Σε ποια σημεία θα μας καταγράφουν

Πάτρα: “Τρίτωσε” το κακό το βράδυ των Χριστουγέννων! Τροχαίο στην Οβρυά – Στο Νοσοκομείο παιδάκι (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Άνοιξε η κυκλοφορία στο μπλόκο της Περιμετρικής-Οι αγρότες παρέδωσαν δύο λωρίδες μετά από συμφωνία μα την Αστυνομία-Πώς θα γίνεται η κυκλοφορία-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα για την παχυσαρκία με 30.000 δικαιούχους – Ποιοι θα λάβουν σήμερα και αύριο SMS

Τραγωδία στα Βαρδούσια: Πατρινός ο ένας από τους νεκρούς – Συμμετείχε στην ομάδα των ορειβατών ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: 16χρονος ο νεκρός του τροχαίου στην παλαιά Πατρών-Πύργου – 17χρονος ανάμεσα στους τραυματίες