Σβαρτσενέγκερ κατά Τραμπ: Ήταν ντροπή οι δηλώσεις με τον Πούτιν, αναρωτήθηκα πότε θα του ζητήσεις αυτόγραφο

16/08/2025 | 23:41

Στο πλευρό των επικριτών του Ντόναλντ Τραμπ για όσα συνέβησαν στην Αλάσκα και τη στάση που κράτησε απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν βρέθηκε ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, με βίντεο που ανήρτησε στα social media.

«Πρόεδρε Τραμπ μόλις είδα τη συνέντευξη τύπου με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και ήταν ντροπιαστική. Στεκόσουν εκεί σαν ένα μικρό λευκό ζυμαρικό, σαν θαυμαστής του. Αφού αναρωτήθηκα πότε θα του ζητήσεις αυτόγραφο» ακούγεται να λέει ο διάσημος ηθοποιός.

Συνεχίζοντας, δε, το κατηγορώ του, καταλόγισε στον Ντόναλντ Τραμπ ότι «ξεπούλησες το σύστημα δικαιοσύνης, τις μυστικές υπηρεσίες και πάνω από όλα τη χώρα μας».

«Είστε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, δεν θα πρέπει να το κάνετε αυτό. Τι συμβαίνει με εσάς; Πού πήγε η δύναμη του Ρόναλντ Ρίγκαν όταν είπε στον Γκορμπατσόφ “γκρεμίστε το Τείχος του Βερολίνου”» κατέληξε ο Σβαρτσενέγκερ κλείνοντας το βίντεο με έναν αναστεναγμό.

Για συμφωνία μίλησε ο Πούτιν, συγκρατημένος ο Τραμπ στις δηλώσεις μετά τη συνάντηση στην Αλάσκα

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Ρώσος ομόλογός του Βλαντίμιρ Πούτιν χαρακτήρισαν «εποικοδομητική» τη συνάντηση που είχαν στην Αλάσκα, παρότι δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για εκεχειρία στην Ουκρανία.

Ύστερα από σχεδόν τρεις ώρες συνομιλιών στην αεροπορική βάση Έλμεντορφ-Ρίτσαρντσον κοντά στο Άνκορατζ της Αλάσκας, οι δύο ηγέτες παραχώρησαν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε πως ήταν μια «πολύ παραγωγική συνάντηση» κατά την οποία σημειώθηκε «σημαντική πρόοδος». «Υπάρχει ακόμη δρόμος» μέχρι την επίτευξη συμφωνίας, είπε ο Τραμπ, διευκρινίζοντας πως «συμφωνήσαμε σε πολλά σημεία» και υπάρχουν ακόμα λίγα στα οποία υπάρχουν διαφωνίες. «Δεν καταλήξαμε σε συμφωνία σήμερα», αλλά έχουμε πολλές πιθανότητες να το πετύχουμε, δήλωσε.

Προανήγγειλε ότι θα ενημερώσει τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και άλλους ηγέτες για την έκβαση των συνομιλιών και αποχαιρέτησε τον Πούτιν λέγοντας: «θα σας ξαναδώ σύντομα». «Την επόμενη φορά στη Μόσχα», είπε στα αγγλικά ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, με τον αμερικανό πρόεδρο να αφήνει ανοικτό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως η συνάντηση έγινε σε «εποικοδομητική ατμόσφαιρα αμοιβαίου σεβασμού», χαρακτηρίζοντας «διεξοδικές» τις διαπραγματεύσεις. Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανέλαβε τη θέση της Μόσχας πως η εξάλειψη των αιτίων αυτής της σύγκρουσης είναι προϋπόθεση για να υπάρξει μια μακροχρόνια επίλυση της κρίσης.

Εξέφρασε την ελπίδα πως η αμοιβαία κατανόηση θα φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία και ότι δεν θα υπονομευθεί η πρόοδος που σημειώθηκε στη διάρκεια της συνόδου κορυφής στην Αλάσκα.

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά