Στους 11 οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ στη Νέα Ζηλανδία

19/02/2023 | 08:47

 

Έντεκα είναι οι νεκροί από τον κυκλώνα Γκαμπριέλ που έπληξε την προηγούμενη Κυριακή τη Νέα Ζηλανδία, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα οι Αρχές, εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς η τύχη χιλιάδων ανθρώπων εξακολουθεί να αγνοείται μια εβδομάδα μετά το ακραίο καιρικό φαινόμενο που έπληξε το Βόρειο Νησί.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως άλλοι δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί στην περιοχή Χοκς Μπέι, ανεβάζοντας έτσι σε ένδεκα τον προσωρινό απολογισμό των θυμάτων.

Περισσότεροι από 5.600 άνθρωποι δεν έχουν επικοινωνήσει με συγγενείς ή φίλους από τότε που έπληξε τη χώρα ο κυκλώνας. Η αστυνομία πιστεύει ότι οι περισσότεροι από αυτούς απλώς δεν έχουν πρόσβαση σε δίκτυα επικοινωνίας, αλλά εκφράζονται φόβοι για την τύχη περίπου 10 αγνοουμένων.

Σχεδόν 62.000 νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Εξ αυτών περίπου 40.000 είναι στο Χοκς Μπέι που έχει πληθυσμό 170.000 κατοίκων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον κυκλώνα. Ελικόπτερα έριξαν προμήθειες χθες Σάββατο σε αποκομμένες κοινότητες του Βόρειου Νησιού.

Ο πρωθυπουργός Κρις Χίπκινς διαβεβαίωσε ότι η επιχείρηση για τον εντοπισμό αγνοουμένων και την ανακούφιση των πληγέντων συνεχίζεται νυχθημερόν. Παράλληλα η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί για να αποτρέψει λεηλασίες. «Δεν πρόκειται να ανεχθούμε τέτοια φαινόμενα» διαβεβαίωσε η επιθεωρήτρια Τζάνετ Παρκ.

https://www.zougla.gr/

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Βαρύ χτύπημα της Ασφάλειας Πάτρας σε συμμορία απατεώνων-Απέσπασαν πάνω από 120.000 ευρώ-Συνελήφθη γυναίκα, “στο κόλπο” και ενεχυροδανειστήρια της πόλης

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: Παρέσυρε 27χρονη αστυνομικό με το ΙΧ της