Στον ρυθμό της 2ης Καρναβαλούπολης: «ΦΥΣΙΚΑ για τα παιδιά μας»

25/01/2026 | 06:56

Το Καρναβάλι των Μικρών ταξιδεύει εμπλέκοντας μικρούς και μεγάλους στη συχνότητα των Καρναβαλουπόλεων, εκεί που παιχνίδι, διασκέδαση, ανεμελιά, καρναβαλική μουσική, ζογκλερικά, ακροβατικά, θεατρικά δρώμενα, εκπαιδευτικά εργαστήρια, κουκλοθέατρο, μαριονέτες και πολλές εκπλήξεις έχουν τον πρώτο λόγο.

Το ραντεβού δίνεται σήμερα Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2026 στις 11πμ στην Πλατεία Ντε Μιράντα (Στάδιο Παναχαϊκής) με τη 2ηΚαρναβαλούπολη και με το Καρναβάλι των Μικρών να συνεχίζει το ταξίδι του σε γειτονιές και συνοικίες εκτός κέντρου της πόλης.

Τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές και δημιουργούν το δικό τους Καρναβάλι! «ΦΥΣΙΚΑ για τα παιδιά μας» είναι ο τίτλος της 2ης Καρναβαλούπολης και τα μηνύματά της στοχεύουν στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και αφύπνιση μικρών και μεγάλων. 

Μέσα από το δικό τους Καρναβάλι τα παιδιά προστατεύουν το περιβάλλον, αγαπούν τη φύση και νοιάζονται για τον πλανήτη μας.

Στον ρυθμό της 2ης Καρναβαλούπολης: «ΦΥΣΙΚΑ για τα παιδιά μας»

Το πλήρες πρόγραμμα της 2ης Καρναβαλούπολης έχει ως εξής:

• Παράσταση θεάτρου μαριονέτας με τίτλο «Τεχνοβάτες» και παράσταση γιγαντόκουκλας με τίτλο «Λεβάρ, ένας δράκος συναισθήματα γεμάτος». Ομάδα κουκλοθέατρου «Μαριονέτες Τζίκας»

• Θεατρική παράσταση με τίτλο «Όλα συνδέονται ή Μόλυνση – Ξεμόλυνση», μια πολυτεχνική παράσταση που συνδυάζει κουκλοθέατρο, θέατρο αντικειμένων και μάσκες. Παραγωγή: Θέατρο Χωρίς Αυλαία του Δημήτρη Σιούντα.

• Θεατρικό Παιχνίδι από την ομάδα Παιδαγωγών & Εμψυχωτών “ΟροΠαίδιο”: «Τα καινούργια ρούχα του βασιλιά του καρνάβαλου». Παίζουμε και με τη φαντασία μας μεταμορφώνουμε ανακυκλώσιμα υλικά, παλιά κουρέλια και φυσικά υλικά. Ένα εργαστήρι γεμάτο κίνηση και δημιουργία, εκεί όπου το παιχνίδι συναντά τη φροντίδα για το περιβάλλον

• Εργαστήρια κατασκευής καρναβαλικής φιγούρας για κουκλοθέατρο από το καλλιτεχνικό εργαστήριο ARisTi’s LAB της Αρίστης Μπελαβγένη.

• Παρουσία καλλιτεχνών τσίρκου: ξυλοπόδαρη, μπάλα ισορροπίας, ζογκλέρ και ξυλοπόδαρος Τζίτζικας – μασκότ του Παιδικού Καρναβαλιού.  Saltibagos:  Μαρία Βάρσου.

• Εκπαιδευτικό εργαστήριο καρναβαλικών κατασκευών, με περιβαλλοντική ευαισθησία    

1. Καρναβαλικό «Μπουκέτο Λουλουδιών»

2. Λάβαρο «Καρναβαλάκι»

3. Καρναβαλικό «Λουλουδο-λάβαρο»

 Το εργαστήριο υλοποιείται από τη Δομή Προώθησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων.

*Η Καρναβαλούπολη στο πλαίσιο του Καρναβαλιού των Μικρών πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Ονόματα πασίγνωστων Πατρινών στη δικογραφία για το κύκλωμα παράνομου στοιχηματισμού – Διακινούσαν τεράστια “μαύρα” ποσά, κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα (ΦΩΤΟ)

Τραγωδία στην Πάτρα: Αυτή είναι η 45χρονη που έχασε την ζωή της στο τροχαίο στην Οβρυά

Πάτρα: Τραγική κατάληξη για τον 44χρονο που χάθηκε στις εκβολές του Γλαύκου ενώ ψάρευε – Ποιος είναι ο άτυχος άνδρας

Αχαΐα: Άγνωστος πυροβόλησε και τραυμάτισε ανήλικους-Μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας-Νοσηλεύονται σε σοκ

Μεγάλη φωτιά σε πτηνοτροφική μονάδα στη Δυτική Αχαΐα – Ακούστηκαν εκρήξεις (ΦΩΤΟ) – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Τραγωδία τα ξημερώματα στην Οβρυά – 45χρονη νεκρή σε τροχαίο ΦΩΤΟ

Ο ξακουστός θίασος «VARATE» ξανακτιπά απόψε με την τραγοδία «ΜΥΔΙΑ»

Πάτρα: “Έφυγε” από την ζωή ο “γίγαντας” της πυγμαχίας Αλέξης Πεφάνης