Στο τραπέζι της συζήτησης για τον εκλογικό νόμο και ο αριθμός των βουλευτών

17/01/2016 | 10:40

​Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου μέσα στο 2016. Αναφερόμενος στις πιθανές αλλαγές της υφιστάμενης νομοθεσίας, μιλώντας στο Mega, ο κ. Κουρουμπλής είπε πως στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν περισσότερα από 7 – 8 ζητήματα ώστε τελικά ο νέος νόμος να προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν και όχι να τους στρέφει προς την αποχή.

«Είμαι υπέρ της μείωσης του bonus (των 50 εδρών)», είπε ο κ. Κουρουμπλής και πρόσθεσε: «Δεν είναι μόνο το bonus που πρέπει να μπει στο τραπέζι, είναι και ο αριθμός των βουλευτών».

Ο ίδιος προανήγγειλε και αλλαγές στο θέμα των ποσοστών που χρειάζεται ένα κόμμα για να εκλέξει βουλευτή σε μια περιφέρεια και ανέφερε ως παράδειγμα την Κομοτηνή, όπου παρά το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία είναι δεύτερο κόμμα δεν έχει εκλέξει βουλευτή.

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδελφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους

Αχαΐα: Νεαρός βρέθηκε κρεμασμένος σε θερμοκήπιο – Κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός επιχειρηματίας της εστίασης Αντώνης Λάγιος

Θλίψη στην Πάτρα: “Έφυγε” η Τζένη Λιμάρ

Πάτρα: Άνδρας έπεσε από ύψος δύο μέτρων – Μεταφέρεται στο νοσοκομείο

Ακτή Δυμαίων: Άνοιξε το ρεύμα προς Πάτρα – Απειλούνται σπίτια, νερό και στα κάθετα δρομάκια (ΦΩΤΟ)

Καρναβάλι Μικρών 2026: Παρέλαση με χαμόγελα, χρώμα, παιχνίδι και ζωντάνια! Φωτογραφίες από τα καλύτερα στιγμιότυπα

Πάτρα: “Μπούκαραν” με πιστόλι σε καφέ μπαρ και απείλησαν ότι θα τα κάνουν “γυαλιά-καρφιά”