Στο προσκήνιο ξανά η πρόταση του Φωκίωνα Ζαΐμη για μετονομασία της  παραλιακής οδού Ρίου- Αγίου Βασιλείου, σε «Κωστής Στεφανόπουλος»

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αφορά την αποκατάσταση και ανάπλαση της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης φέρνει ξανά στην επιφάνεια την εμβληματική κίνηση στη μνήμη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας «Κωστή Στεφανόπουλου».

Η ιδέα ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, όταν ο ίδιος ως  ενεργός πολίτης  και κάτοικος Ρίου, πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές προκειμένου να μετονομαστεί η παραλιακή οδός «Ρίο- Άγιος Βασίλειος», σε «Κωστής Στεφανόπουλος» και εν συνεχεία να αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμο Πατρέων προκειμένου να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς ένα πρόσωπο – σύμβολο της εποχής του, μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που διακρινόταν για το ήθος, τη ταπεινότητα και την παιδεία του. Ως γνωστόν, ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος διατηρούσε την οικία του στην περιοχή και συνήθιζε να οδηγεί τακτικά το ποδήλατό του στην συγκεκριμένη παραλιακή οδό, πάντα χαμογελαστός, προσηνής και  ευγενής με όλους. Σήμερα η ΠΔΕ αναβαθμίζει την βόλτα αυτή και ας φέρει ο δρόμος/ποδηλατόδρομος αυτός το όνομά του.

 

Κλειστή η Ιόνια Οδός από Άρτα μέχρι Αμφιλοχία μετά την κατολίσθηση και το ρήγμα 200 μέτρων – Θα αργήσει η αποκατάσταση του έργου

Πάτρα: Παρανάλωμα του πυρός δύο αυτοκίνητα-Πεπεισμένες οι Αρχές για εμπρησμό (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Στη φυλακή ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας για το σκάνδαλο με τα 3 εκατομμύρια ευρώ με φόντο την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία

Πάτρα: Το “μαγαζί” είχε από κοκαΐνη μέχρι χάπια έκσταση – Συνελήφθησαν δύο άτομα για εγκληματική οργάνωση – Έρευνες σε σπίτια της πόλης

Αχαΐα: Άφατη θλίψη για τον χαμό του Λευτέρη Σταυρόπουλου

Πάτρα: Αναστάτωση από τροχαίο στην Ακτή Δυμαίων – Όχημα “καβάλησε” τη νησίδα και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο στην εθνική οδό – Ένας τραυματίας-Φωτο & Βίντεο

Αχαΐα: Αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, νοσηλεύονταν σε κώμα και κατέληξε σε νοσοκομείο της Αττικής