Στο παλιό κτίριο του ΙΚΑ Αιγίου μεταφέρονται νέες δημοτικές υπηρεσίες

Να περιορίσει τα κόστη που σήμερα καταγράφει για τη στέγαση υπηρεσιών του, σε ιδιωτικά  ακίνητα, αλλά και να οργανώσει καλύτερα τις συναλλαγές τους με τους δημότες, επιχειρεί ο δήμος, με επίκεντρο το παλιό κτίριο του ΙΚΑ στο Αίγιο, το οποίο κι έχει προ πολλού μισθώσει, μετατρέποντάς το – μεταξύ άλλων – σε «στρατηγείο» της Τεχνικής του υπηρεσίας , αλλά και του τμήματος Πολιτικής Προστασίας.

Ήδη, με την ολοκλήρωση των επιπρόσθετων εργασιών στο ισόγειο, αυτές μεταφέρονται πλέον στον υπόγειο χώρο, όπου θα βρουν στέγη  άλλα τμήματα του δήμου, αν και με καθυστέρηση, που προκάλεσε και την αντίδραση της αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το πλάνο του δήμου, πολύ σύντομα, δημοπρατείται το έργο με αρχικό προϋπολογισμό  70.000 ευρώ, αν κι εκτιμάται πως με την έκπτωση των συμμετεχόντων εργολάβων, το κόστος αυτό θα πέσει περί τις 35.000.

«Όσο καθυστερεί, τόσο ο δήμος πληρώνει για να στεγάζει υπηρεσίες του, σε μια εποχή που δεν περισσεύει ούτε ευρώ» υποστηρίζει ο τ. δήμαρχος Στάθης Θεοδωρακόπουλος, επί ημερών του οποίου το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων πείσθηκε να ενοικιάσει το ακίνητο στον οικείο δήμο.

Για «αξιόλογη μείωση του μισθώματος, από κει που το βρήκε το 2014, κάνει λόγο δήμαρχος Θανάσης Παναγόπουλος, αφού το μηνιαίο ενοίκιο των 2.000 ευρώ έχει πέσει στα 1.500, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πως μέσα σε ένα δίμηνο το κτίριο θα βρίσκεται σε πλήρη αξιοποίηση.

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Απίστευτες εικόνες στον Λυκοχορό με το βουνό να ολισθαίνει- “Φύγετε από το σπίτι, κινδυνεύετε” ΦΩΤΟ

Αχαΐα: Θρήνος για το θάνατο του 19χρονου Γεωργίου Γαλάνη

Σοκαριστικό τροχαίο στα Καλάβρυτα: Νεαρή καρφώθηκε σε δέντρο – Το αυτοκίνητο έπεσε σε πλαγιά και διαλύθηκε (ΦΩΤΟ)

Πώς έγινε η τραγωδία στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος με την 67χρονη ΑμεΑ – Ποια ήταν η «αγωνίστρια της ζωής» Μαρία Λαδά από την Κεφαλονιά

Πάτρα: Στα “δίχτυα” της Ασφάλειας επαγγελματίες… διαρρήκτες – Σε πόσες και ποιες υποθέσεις εμπλέκονται

Μιντιλόγλι Πατρών: Τρακτέρ έμεινε χωρίς φρένα και βρέθηκε στην …είσοδο σχολείου, η καρότσα έπεσε πάνω σε περιπολικό (ΦΩΤΟ)