Στις φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στην Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Στις φυλακές Κορυδαλλού και Ναυπλίου μεταφέρονται οι συλληφθέντες για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας στη Μονή Μεγάλου Σπηλαίου, στα Καλάβρυτα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι ρασοφόροι -ο ηγούμενος και ο βοηθός του, όπως και το ζευγάρι των ενεχυροδανειστών, μεταφέρονται στο κατάστημα κράτησης του Κορυδαλλού, ενώ οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι θα μεταφερθούν στο κατάστημα κράτησης Ναυπλίου.

Όλοι οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση κρίθηκαν χθες προσωρινά κρατούμενοι, με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα Κορίνθου. Σημειώνεται ότι σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση, διεύθυνση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που είναι κακούργημα, υπεξαίρεση και παράλειψη δήλωσης μνημείου, κατοχή και εμπορία.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όλοι δήλωσαν άγνοια και πως δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση για την οποία κατηγορούνται.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, ο ηγούμενος της Μονής Μεγάλου Σπηλαίου φέρεται να ζητούσε το ποσό των 200.000 ευρώ για 17 βυζαντινές εικόνες, καθώς και για δύο σπάνια Ευαγγέλια, χρονολογημένα από το 1737 και το 1761.

ΠΗΓΗ

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

Αχαΐα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στο ύψος της Παναγοπούλας – Το ένα πήρε φωτιά, απανθρακώθηκε οδηγός, άλλοι δύο τραυματίστηκαν (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Αιγιάλεια-Δόθηκε μάχη με τις φλόγες κοντά σε σπίτια – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Αχαΐα – Τραγωδία δίχως τέλος: Και δεύτερος νεκρός στο φρικτό τροχαίο στην Ολυμπία Οδό, ένας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Πάτρα: Έκανε… σαματά, ζήτησε και τα ρέστα… από τους αστυνομικούς – Επεισοδιακή σύλληψη

Συνελήφθη ο ηγούμενος από το Μέγα Σπήλαιο – Θα πουλούσε ευαγγέλιο του 1700-Έξι συνολικά οι συλλήψεις – ΝΕΟΤΕΡΑ

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση ΙΧ με δίκυκλο στην Ακτή Δυμαίων – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Δυτ. Ελλάδα: Απίστευτο περιστατικό – Ούρησε δημοσίως και ακολούθησε συμπλοκή!