Στις αρχές Φεβρουαρίου ψηφίζεται το ασφαλιστικό

01/01/2016 | 12:07

Στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων σε πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε τις εισηγήσεις να έρθει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς επιλέγει να υπάρξει αρκετός χρόνος για σύγκρουση με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση θα επιμείνει να καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις στις δικές της θέσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποσταλεί στους επικεφαλής των θεσμών την προσεχή Δευτέρα , καθώς αυτοί βρίσκονται το διάστημα αυτό σε διακοπές, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου θα φτάσουν στην Αθήνα – εκτός απροόπτου – στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε χθες, σε φιλική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, πως πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να μην υπάρξει καμία περικοπή ούτε στις κύριες ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Πληροφορίες ωστόσο από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν δέχονται τις εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης, όπως ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα το μέλλον των επικουρικών συντάξεων να φαντάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Η κυβέρνηση, πάντως, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ η οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ύπαρξη διαρροών . Ως εκ τούτου βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο αναμένεται να διαγραφούν αμέσως. Άγνωστο είναι επίσης αν θα υπάρξουν βουλευτές που θα διαφωνήσουν με το νομοσχέδιο και θα προτιμήσουν να παραδώσουν την έδρα τους κατά τα πρότυπα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σκληρή στάση από ΔΝΤ

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο για τη «μητέρα όλων των μαχών» , με την Αθήνα να σκληραίνει τη στάση της, ιδίως καθώς πληροφορείται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να θέσει νέες αξιώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εμμένοντας στην περικοπή των κύριων συντάξεων. Σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με τους δανειστές, έστω και αν η σύγκρουση αυτή θα είναι ελεγχόμενη και θα οδηγήσει σε έναν συμβιβασμό , από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει οποιαδήποτε εξέλιξη που θα θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. 

 

Πηγή real.gr

Εύκολο σπιτικό παγωτό μόκα χωρίς παγωτομηχανή

Ο Γιώργος Μαζωνάκης διέκοψε συναυλία του στην Κύπρο

Σύλλογος Αλισσαίων “Πείρος”: Μουσική βραδιά αφιέρωμα στον Μάρκο Βαμβακάρη

Η ΑΕΚ ανακοίνωσε τον Φιλίπε Ρέλβας

Στην Ορεινή Ναυπακτίας ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής

Τουλάχιστον 32 νεκροί από σφοδρές βροχοπτώσεις και ξαφνικές πλημμύρες στο Πακιστάν

Περού: 19χρονη TikToker βρέθηκε διαμελισμένη μέσα σε σακούλες 

Εννιά χρόνια με αναστολή σε ζευγάρι για τον θάνατο 64χρονου στην Αρκαδία – Οργή στην οικογένεια του νεκρού