Στις αρχές Φεβρουαρίου ψηφίζεται το ασφαλιστικό

01/01/2016 | 12:07

Στις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Real.gr, θα ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, που αναμένεται να αποτελέσει θρυαλλίδα εξελίξεων σε πολιτικό και κοινωνικό πεδίο.

Το Μέγαρο Μαξίμου απέρριψε τις εισηγήσεις να έρθει το νομοσχέδιο με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καθώς επιλέγει να υπάρξει αρκετός χρόνος για σύγκρουση με την αντιπολίτευση, καθώς η κυβέρνηση θα επιμείνει να καλεί τα υπόλοιπα κόμματα να καταθέσουν συγκεκριμένες αντιπροτάσεις στις δικές της θέσεις.

Το νομοσχέδιο αναμένεται να αποσταλεί στους επικεφαλής των θεσμών την προσεχή Δευτέρα , καθώς αυτοί βρίσκονται το διάστημα αυτό σε διακοπές, ενώ τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου θα φτάσουν στην Αθήνα – εκτός απροόπτου – στις 8 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Ο Πρωθυπουργός διεμήνυσε χθες, σε φιλική συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους στο Μέγαρο Μαξίμου, πως πρόθεση της κυβέρνησής του είναι να μην υπάρξει καμία περικοπή ούτε στις κύριες ούτε στις επικουρικές συντάξεις. Πληροφορίες ωστόσο από την κυβέρνηση αναφέρουν ότι οι δανειστές δεν δέχονται τις εναλλακτικές προτάσεις της κυβέρνησης, όπως ο φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, με αποτέλεσμα το μέλλον των επικουρικών συντάξεων να φαντάζει κάτι παραπάνω από αβέβαιο.

Η κυβέρνηση, πάντως, εμφανίζεται ιδιαίτερα ανήσυχη για τις κοινωνικές αντιδράσεις, ενώ η οριακή πλειοψηφία των 153 βουλευτών δεν αφήνει κανένα περιθώριο για ύπαρξη διαρροών . Ως εκ τούτου βουλευτές της πλειοψηφίας που δεν υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο αναμένεται να διαγραφούν αμέσως. Άγνωστο είναι επίσης αν θα υπάρξουν βουλευτές που θα διαφωνήσουν με το νομοσχέδιο και θα προτιμήσουν να παραδώσουν την έδρα τους κατά τα πρότυπα του Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Σκληρή στάση από ΔΝΤ

Το Μέγαρο Μαξίμου εμφανίζεται έτοιμο για τη «μητέρα όλων των μαχών» , με την Αθήνα να σκληραίνει τη στάση της, ιδίως καθώς πληροφορείται ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι έτοιμο να θέσει νέες αξιώσεις στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, εμμένοντας στην περικοπή των κύριων συντάξεων. Σε μια τέτοια περίπτωση η κυβέρνηση επιμένει ότι θα οδηγηθεί σε σύγκρουση με τους δανειστές, έστω και αν η σύγκρουση αυτή θα είναι ελεγχόμενη και θα οδηγήσει σε έναν συμβιβασμό , από τη στιγμή που ο Αλέξης Τσίπρας αποκλείει οποιαδήποτε εξέλιξη που θα θέτει εν αμφιβόλω την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη. 

 

Πηγή real.gr

Κόλαση φωτιάς στην Αχαΐα: Καίγονται σπίτια επιχειρήσεις και νεκροταφείο – Εκκενώνονται Καμίνια, Βραχνέικα και Τσουκαλέικα, έκλεισε τμήμα της Πατρών-Πύργου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Νύχτα αγωνίας στην Πάτρα: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Συχαινών – Προληπτική εκκένωση Μπάλα και Βούντενης, έκλεισε η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Δραματική νύχτα στη Δυτ. Αχαΐα: Επιχείρηση απομάκρυνσης χιλιάδων κατοίκων – Έφτασε στα Τσουκαλέικα και καίει σπίτια και αυτοκίνητα η φωτιά – ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά