Στην πίτα του ΤΕΕ ο Κώστας Σπαρτινός

23/02/2016 | 13:12

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Κώστας Σπαρτινός, παρεβρέθηκε στην εκδήλωση  του ΤΕΕ/ΔΕ, στην Αγορά Αργύρη στις 21.02.2016.

Στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, αποτίμησε θετικά τις εξωστρεφείς ενέργειες του ΤΕΕ, καθώς και αρκετές μελέτες που αφορούν θέματα της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας, όπως το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και την έλευση του Φυσικού Αερίου στην Πάτρα.

Ταυτόχρονα μίλησε και για το ζήτημα του λιμανιού και της διέλευσης του τραίνου, από τον αστικό ιστό της πόλης, καθώς και για διάφορα αναπτυξιακά ζητήματα τόσο της Περιφέρειας όσο και της χώρας γενικότερα, στα οποία η συμβολή των μηχανικών  κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία.

 

Ο Κώστας Σπαρτινός, μίλησε και για κεντρικά πολιτικά ζητήματα, όπως το προσφυγικό και κυρίως για το ασφαλιστικό.

 

Ειδικά για το τελευταίο, μίλησε με ειλικρίνεια, αποτιμώντας θετικά την αρχιτεκτονική του που προβλέπει κοινές αρχές για όλους τους ασφαλισμένους και συμμετοχή ανάλογα με τις δυνατότητες, αναγνωρίζοντας όμως την ανάγκη για το σχεδιασμό της μετάβασης από το ένα σύστημα στο άλλο χωρίς να πλήττονται τα μικρά και μεσαία εισοδήματα.

 

Έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας πως το μεγάλο στοίχημα είναι η υγιής ανάπτυξη της οικονομίας, εφόσον χωρίς μείωση της ανεργίας και αύξηση της απασχόλησης, κανένα σύστημα κοινωνικής ασφάλισης δε μπορεί να σταθεί.

 

Ραντεβού στο Αίγιο για το 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Επιβάτες αυτοκινήτου ξυλοκόπησαν εργαζόμενο καθαριότητας γιατί τους εμπόδιζε το απορριμματοφόρο – Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Νέα ευρωπαϊκή πρωτοβουλία για τον περιορισμό της χρήσης των κοινωνικών μέσων από τα παιδιά

Δυτ. Ελλάδα: Άγριο ξύλο έξω από μαγαζί με αφορμή τη μουσική – Δύο συλλήψεις

Τάκης Χρυσικάκος: Έχω φάει χαστούκι από γυναίκα μετά από την ερωτική πράξη γιατί…

Κάτω Αχαΐα: Λαθρεμπόριο καπνού με… βιτρίνα κατάστημα (ΦΩΤΟ)

Άσκηση: Δεν είναι τόσο δύσκολο να τη βάλεις στην καθημερινότητά σου

Αιτωλοακαρνανία: Σπαραγμός στο «τελευταίο αντίο» στον 45χρονο Αρχικελευστή – Τιμές από άγημα του Πολεμικού Ναυτικού (ΦΩΤΟ)