Στην φυλακή ο αρχηγός της «Μαφίας των λουκουμάδων»

30/06/2025 | 18:57

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την καταδίκη του σε συνολική κάθειρξη 16 ετών ένας 42χρονος που παραπέμφθηκε σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενος ως αρχηγός εγκληματικής ομάδας που τελούσε εκβιασμούς για τον έλεγχο των σημείων πώλησης λουκουμάδων σε πολυσύχναστες παραλίες της Σιθωνίας, στην Χαλκιδική.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση, συμμορία και μία σειρά από πλημμελήματα, χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικού, «δείχνοντας» του το δρόμο προς τις φυλακές, αφού η έφεση αποφασίστηκε να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής.

Με την ίδια απόφαση, ο ίδιος αθωώθηκε για δύο κακουργήματα που τον βάρυναν και ειδικότερα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος μικροπωλητή και εμπορία ανθρώπων, συνδεόμενη με τις συνθήκες εργασίας αλλοδαπών μικροπωλητών.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου παραπέμφθηκαν άλλα 11 άτομα, κάποια από τα οποία αθωώθηκαν και κάποια καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης που είτε μετατράπηκαν σε χρηματικές ποινές είτε δόθηκε αναστολή στην έφεση.

Η αστυνομική έρευνα για τη δράση της λεγόμενης «μαφίας των λουκουμάδων» ξεκίνησε μετά την εξιχνίαση απόπειρας ανθρωποκτονίας εναντίον μικροπωλητή λουκουμάδων, σε περιοχή της Νικήτης (για την οποία ο 42χρονος αθωώθηκε).

Το πολυσέλιδο παραπεμπτικό βούλευμα περιελάμβανε πράξεις που τελέστηκαν το διάστημα από τον Μάιο έως τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η μαφία των λουκουμάδων

Πρόκειται για μια ομάδα που δρούσε με εκβιασμούς κατά τοπικών καταστηματαρχών σε παραλίες στην Χαλκιδική, τους οποίους απειλούσε ακόμη και με πυροβόλα όπλα προκειμένου να μην διαταράσσουν την «επαγγελματική» τους δραστηριότητα.

Οι απειλές δεν έμεναν στα… λόγια καθώς σύμφωνα με τη δικογραφία, η εγκληματική οργάνωση προξένησαν σε πολλές περιπτώσεις σωματικές βλάβες κατά άλλων πωλητών και χρησιμοποίησαν πυροβόλα όπλα σε βάρος έτερων πωλητών πρόχειρων γευμάτων, ιδιοκτητών παράκτιων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και υπαλλήλων ιδιωτικών εταιρειών παροχής ασφαλείας (security).

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τη νεαρή που απειλούσε να πέσει από ταράτσα – ΝΕΟΤΕΡΑ (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Βρέθηκε η τσάντα της 16χρονης Λόρας στου Ζωγράφου – Καλοστημένο σχέδιο για να φύγει από το σπίτι της “βλέπουν” οι αρχές

Πάτρα: 50χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του – Βρέθηκε νεκρός με τραύμα από μαχαίρι

Πάτρα: Στην κυκλοφορία ξανά από την Πέμπτη η Περιμετρική

“Πάτρα Ενωμένη”: Κοσμοσυρροή στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της παράταξης – Κ. Σβόλης: “Το 2028 θα είμαι εκ νέου υποψήφιος για το Δήμο” (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ στιγμές στον “αέρα” – Ο Θ. Κατερινόπουλος έσωσε σε live μετάδοση τον άνδρα που απειλούσε να πέσει από κτίριο στην Ομόνοια (ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Το «θρίλερ» με την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας – Τι λένε ο πατέρας και η φίλη της αγνοούμενης

Πάτρα: Κορυφώνεται η αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Το μήνυμα της οικογένειάς της