Στη Βενεζουέλα ο Ερντογάν για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον Μαδούρο

03/12/2018 | 11:19

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έφτασε χθες Κυριακή στη Βενεζουέλα για να υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας με τον πρόεδρο της χώρας και σύμμαχό του Νικολάς Μαδούρο, ανακοίνωσε σήμερα το Καράκας.

Τον Ερντογάν υποδέχθηκε κατά την άφιξή του στη χώρα η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που είναι αρμόδιος για θέματα Οικονομίας Τάρεκ ελ Αϊσάμι.

Το ταξίδι του Τούρκου προέδρου στη χώρα είχε ανακοινωθεί στις 21 Σεπτεμβρίου, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιείτο, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Αυτός είχε δηλώσει τότε ότι οι δύο πρόεδροι μπορεί “να υπογράψουν πολλές συμφωνίες”.

Ο Μαδούρο, ο οποίος αντιμετωπίζει μια βαθειά πολιτική και οικονομική κρίση, είχε μεταβεί στις 8 Ιουλίου στην Τουρκία για να παρευρεθεί στην ορκωμοσία του Τούρκου προέδρου. Τότε είχε συναντηθεί με επενδυτές και επιχειρηματίες.

Η δεύτερη θητεία του Μαδούρο αναμένεται να αρχίσει στις 10 Ιανουαρίου μετά την επανεκλογή του στην προεδρία τον περασμένο Μάιο, την οποία δεν αναγνώρισε μεγάλο μέρος της διεθνούς κοινότητας.

Ο διάδοχος του πρώην προέδρου Ούγο Τσάβες (1999-2013) αντιμετωπίζει ισχυρές πιέσεις από τις ΗΠΑ, οι οποίες τον έχουν χαρακτηρίσει “δικτάτορα” και έχουν επιβάλει κυρώσεις στη χώρα του, η οποία είναι μέλος του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Κήπος των Ηρώων εντάχθηκε στο European Route of Historic Gardens

Πάτρα: Σύσκεψη για την πυρασφάλεια στα καταστήματα εστίασης

Τζ. Μελόνι: «Η Ευρώπη πρέπει να βρει το θάρρος να απαλείψει τους εσωτερικούς δασμούς της»

Πάτρα: Τροχαίο στην Οβρυά (ΦΩΤΟ)

Γλυκό του κουταλιού κεράσι με δεμένο σιρόπι

Έφεση της Εισαγγελίας Εφετών για την αθώωση «Σπαρτιατών» – Τι αναφέρεται στο σκεπτικό για την αξιοπιστία του Β. Στίγκα

Πόλεμος στην Ουκρανία: Για υπονόμευση της ειρηνευτικής διαδικασίας κατηγορεί την Ευρώπη η Ρωσία

Ανατροπή στο θρίλερ της Ζακύνθου: Δεν υπάρχει εγκληματική ενέργεια λέει ο ιατροδικαστής