Στη Ρώμη για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

07/02/2018 | 10:58

Στη Ρώμη μετέβη ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, προκειμένου να συμμετάσχει στην ευρωπαϊκή συνάντηση με θέμα την καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Στην συνάντηση αυτή, εκτός από τον αντιστράτηγο Τσουβαλά, συμμετέχουν και άλλοι οκτώ αρχηγοί των αστυνομιών μεσογειακών χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σε δήλωσή του προς το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρει:

«Αύριο θα συναντηθώ με τους αρχηγούς των αστυνομιών της Πορτογαλίας, Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Κύπρου, της Σλοβενίας και της Κροατίας, στο πλαίσιο της δεύτερης συνάντησης με θέμα την ευρωπαϊκή συνεργασία για την ασφάλεια στην Μεσόγειο. Είναι το πρόγραμμα Εrmes και είχαμε συναντηθεί για πρώτη φορά τον Ιούνιο του 2017 στην Λαμπεντούζα. Συνεχίζουμε, τώρα, την συνάντησή μας σε επίπεδο Μεσογείου και εύλογα προκύπτει από τον τίτλο η συνεργασία των υπηρεσιών μας, με στόχο την πρόληψη και καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Όπως τόνισε ο κύριος Τσουβάλας, οι συμμετέχοντες στην όλη αυτή πρωτοβουλία «προσδίδουν μεγάλη σημασία σε μια σταθερή και ειλικρινή συνεργασία για την αντιμετώπιση μιας κοινής, εν δυνάμει, απειλής για την εσωτερική ασφάλεια των χωρών τους, όπως είναι εκείνη της τρομοκρατίας, η οποία μπορεί να αποτελέσει πηγή κινδύνου και παράγοντα αποσταθεροποίησης για τις σύγχρονες κοινωνίες».

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. «η απειλή της τρομοκρατίας δεν έχει εξαλειφθεί, συνεχίζει να υπάρχει ανάγκη δράσεων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπισή της» Ακριβώς για τον σκοπό αυτό και λόγω της διασυνοριακής διάστασης του φαινομένου «θα υπάρξει η ευκαιρία για να ανταλλαγούν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με τους μηχανισμούς και τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται σε εθνικό επίπεδο και για την ελαχιστοποίηση της απειλής, προκειμένου να αποδοθεί το αναγκαίο αίσθημα ασφάλειας στους πολίτες των χωρών που συμμετέχουν στην συνάντηση».

«Η κοινή αυτή προσπάθεια που γίνεται σε μια ιδιαίτερη γεωγραφική περιοχή, όπως αυτή της Μεσογείου-τόνισε τέλος ο κύριος Τσουβάλας- ευελπιστούμε να έχει πρακτικά αποτελέσματα, προκειμένου οι πολίτες των χωρών μας, να ασχολούνται απρόσκοπτα με ότι προάγει την πρόοδο και την ανάπτυξη, στις πατρίδες μας και στην Ευρώπη».

Η άνοδος της θερμοκρασίας συνδέεται με την υπνική άπνοια

Πόσο βαθύς είναι ο κόλπος; Τι πρέπει να ξέρετε

Ναύπακτος – ΤΩΡΑ: Πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Περιφερειακό – BINTEO

Αρνητικοί οι Αμερικάνοι σε εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράν

Μισθοδικείο: Δεν επαναφέρεται ο 13ος και 14ος μισθός στου δικαστές και εισαγγελείς

Συναγερμός στο «Ελ. Βενιζέλος» από αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω καπνού στο πιλοτήριο

Καθηγήτρια Αγγλικών με 20ετή εμπειρία παραδίδει ιδιαίτερα μαθήματα

Νίκος Μουτσινάς: “Είναι ωραίο τώρα αυτό;”