Standard & Poor’s: Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες

04/07/2024 | 19:52

Σε αναβάθμιση των αξιολογήσεων των τεσσάρων συστημικών ελληνικών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές.

Συγκεκριμένα, η Alpha Bank αναβαθμίζεται σε «BB» από «BB-», η Eurobank σε «BB+» από «BB», η Εθνική Τράπεζα σε «BB+» από «BB» και η Τράπεζα Πειραιώς σε «BB» από «BB-».

Καταλυτικό ρόλο, όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, έπαιξε η περαιτέρω μείωση των «κόκκινων» δανείων, η θετική δυναμική της ελληνικής οικονομίας λόγω της ισχυρής επενδυτικής δραστηριότητας που συνδέεται με το Ταμείο Ανάκαμψης και η διανομή μερισμάτων από τις τέσσερις τράπεζες για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια που φανερώνει τη βελτιωμένη κερδοφορία και την ενισχυμένη κεφαλαιοποίησή τους.

ertnews.gr

Αίγιο: Μεταφέρθηκε ξημερώματα στα δικαστήρια ο 47χρονος που πυροβόλησε 4 παιδιά, για την αποφυγή επεισοδίων

Πάτρα: Απαγόρευσαν το κολύμπι στο Ρίο με απόφαση του 2004 ! Έντονες αντιδράσεις των κατοίκων

Πάτρα: Χαμός σε σχολική εκδρομή – Επιτέθηκαν σε μαθήτρια και την έστειλαν στο νοσοκομείο

Πάτρα: «Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε» – Πολυπληθές συλλαλητήριο για τα 3 χρόνια από την τραγωδία στα Τέμπη (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πιο δύσκολος αγώνας για τον πρώην Δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα – «Ελπίζω πως θα αντέξω»

Προφυλακίστηκε ο 47χρονος που πυροβόλησε τους 4 ανήλικους στο Αίγιο (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Θλίψη στην Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ο Άγγελος Φραντζής σε ηλικία 56 ετών

Αχαΐα: Τα έκανε “γυαλιά καρφιά” στα κρατητήρια – Έσπασε τα υδραυλικά και πλημμύρισε ο τόπος – Είχε συλληφθεί αρνούμενος αλκοτέστ