Στα ημιτελικά με «τριπλό» Σενγκούν η Τουρκία

09/09/2025 | 19:03

Η Τουρκία επέστρεψε μετά από 24 χρόνια στα ημιτελικά Ευρωμπάσκετ και θα διεκδικήσει το δεύτερο μετάλλιο της ιστορίας της μετά το ασημένιο του 2001. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν επικράτησε σχετικά άνετα της Πολωνίας 91-77 και στον ημιτελικό της Παρασκευής περιμένει το νικητή του Λιθουανία-Ελλάδα.

Κορυφαίος για τους νικητές ο Αλπερέν Σενγκούν, που έκανε τριπλ-νταμπλ με 19 πόντους, 12 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Ακολούθησε ο Σέιν Λάρκιν με 13 πόντους, 5 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο Τζέντι Όσμαν είχε 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ προτού τραυματιστεί και αποχωρήσει προσωρινά στα μισά της τρίτης περιόδου.

Τζόρνταν Λόιντ (19π.) και Ματέους Πονίτκα (19π.-6 ριμπ.-6 ασίστ) πάλεψαν περισσότερο για την Πολωνία, που δεν μπόρεσε για δεύτερο σερί Ευρωμπάσκετ να κάνει τη μεγάλη έκπληξη και να φτάσει στην τετράδα.

sport-fm.gr

Πάτρα: Ξύπνησαν μνήμες στην Αμερικής – Νέο τροχαίο με δίκυκλο στο σημείο που σκοτώθηκε ο 27χρονος Δημήτρης Λιόπετας (ΦΩΤΟ)

“Επιδημία” τροχαίων στην Πάτρα! Κι άλλο σε διασταύρωση – “καρμανιόλα”, τραυματίστηκε γυναίκα (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: 720 διαμερίσματα θα δημιουργηθούν στο στρατόπεδο Μανουσογιαννάκη – Εξαγγελίες Μητσοτάκη για αξιοποίηση ακινήτων για όσους δεν έχουν σπίτι

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 39χρονος οδηγός για το τροχαίο με θύμα τον Δημήτρη Λιόπετα – ΝΕΟΤΕΡΑ

ΔΕΘ: Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη στον Πελετίδη για το 112 – “Νομίζει ότι μπορεί να κάνει αντάρτικο και να έχουμε τραγωδίες όπως στο Μάτι”

Ερύμανθος: Συνταξιούχος αστυνομικός ο δράστης των πυροβολισμών, οδηγείται αύριο στον ανακριτή – Κτηματικές διαφορές το κίνητρο της επίθεσης

Δυτ. Ελλάδα: Σοβαρός τραυματισμός άνδρα μετά από πτώση από στέγη – Δίνει μάχη για τη ζωή του

Πάτρα: Εξετράπη όχημα στην Πλαζ – Εγκλωβίστηκε οδηγός (ΦΩΤΟ)