σπιράλ: Πιστοποιήθηκαν εννέα νέοι ανανήπτες μέσω σεμιναρίου BLS

11/04/2025 | 16:28

Σε ανακοίνωσή της, η δημοτική παράταξη σπιράλ αναφέρει:

Με εννέα νέους πιστοποιημένους ανανήπτες ολοκληρώθηκε το σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) που διοργανώθηκε πρόσφατα από το σπιράλ. Αποκτήθηκαν οι γνώσεις και οι δεξιότητες που επιτρέπουν σε ενεργούς πολίτες να μπορούν να σκύψουν με αυτοπεποίθηση πάνω από έναν συνάνθρωπο που έχει ανάγκη και να στηρίξουν την πολύτιμη ζωή του, κάνοντας χειρισμούς ΚΑΡΠΑ και γνωρίζοντας τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή (ΑΕD).

Η δημοτική παράταξη του σπιράλ δημιουργήθηκε εξαρχής λόγω της διαπίστωσης των ιδρυτικών μελών της ότι η Πάτρα μπορεί και αξίζει να αναπτυχθεί. Σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς μορφή και κατευθύνσεις, η Πάτρα δεν καταφέρνει να εξελιχθεί και να μεταμορφωθεί προς όφελος των δημοτών της. Στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις της “ζωής” του, η ψήφος των Πατρινών έδωσε στο σπιράλ τη θέση της ελάσσονος αντιπολίτευσης. Θέση που δίνει συγκεκριμένες δυνατότητες.

Ωστόσο, η παράταξη συνεχίζει με σειρά δράσεων να αποδεικνύει έμπρακτα τι οραματίζεται και τι η δουλειά των μελών της θα μπορούσε να προσφέρει στην πόλη. Έτσι, στην καταγραφή των μικρών καθημερινών εξυπηρετήσεων των δημοτών που θεωρούμε σημαντικό να υλοποιήσει μία αξιόπιστη δημοτική αρχή, βάζουμε σε υψηλή προτεραιότητα την -σύμφωνα με τη διεθνή οδηγία- τοποθέτηση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών (ΑΕD) σε δημόσιους χώρους. 

Στο πνεύμα αυτό τον Μάρτιο του 2022 το σπιράλ διοργάνωσε το πρώτο σεμινάριο βασικής υποστήριξης της ζωής (BLS) στα γραφεία της παράταξης και πιστοποίησε ως ανανήπτες τον επικεφαλής και αρκετά μέλη του.

Τρία χρόνια μετά, την Κυριακή 6 Απριλίου 2025, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία ένα νέο πρόγραμμα το οποίο πιστοποίησε νέους ανανήπτες. Παραμένει επίκαιρη η ίδια ανάγκη τοποθέτησής απινιδωτών σε σημεία της Πάτρας, κάτι που συμβαίνει αλλού στη χώρα, σε δήμους με αυξημένη την ευαισθησία στη διατήρηση της ζωής. Οι νέοι ανανήπτες -όσο περιμένουν την εγκατάσταση των αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών στην πόλη- απέκτησαν τη δυνατότητα να σώσουν έναν άνθρωπο με τα δύο τους χέρια. Για το σπιράλ είναι κι αυτό μια νίκη.

Αχαΐα: Τραγωδία στην 111 – Αυτός είναι ο 60χρονος μελισσοκόμος που έχασε την ζωή του μετά από σφοδρή σύγκρουση νταλίκας με φορτηγάκι (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Πετάχτηκαν στο δρόμο οι γείτονες από τα ουρλιαχτά κοριτσιού – Τι συνέβη

Δυτ. Ελλάδα: Αυτός είναι ο 42χρονος που έχασε τη ζωή του πέφτοντας από σκαλωσιά – Ήταν πατέρας δύο παιδιών

Πάτρα: Έφυγε από τη ζωή ένας αξιαγάπητος έμπορος της πόλης – Πένθος σε γνωστή οικογένεια (ΦΩΤΟ)

Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή η κόρη του Αντώνη Σαμαρά, Λένα, σε ηλικία 34 ετών

Αχαΐα: “Έπιασαν” τη φωτιά στον Ριόλο οι πυροσβέστες (ΦΩΤΟ) ΝΕΟΤΕΡΑ

Δυτική Αχαΐα: Τροχαίο με δυο τραυματίες, σε σοβαρή κατάσταση ο ένας

Έδωσε τέλος στην ζωή του στην ορεινή Ακράτα