Σπαγγέτι με λάχανο και παρμεζάνα

25/02/2025 | 14:36

Σπαγγέτι με λάχανο και παρμεζάνα

Υλικά:

1 μέτριο λάχανο (περίπου 1 κιλό)
125 γρ. βούτυρο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι για το λάχανο και 1 κουταλάκι για τα ζυμαρικά
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1 πακέτο σπαγγέτι
120 γρ. παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη (περίπου 1 φλιτζάνι)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο, προαιρετικά

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το νερό να βράσει για τα σπαγγέτι.

Κόβουμε το λάχανο στη μέση, αφαιρούμε τον σκληρό πυρήνα και ψιλοκόβουμε.

Σε βαθύ τηγάνι, λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το λάχανο, αλάτι, μπούκοβο και μαύρο πιπέρι.

Σοτάρουμε, ανακατεύοντας συχνά, για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι το λάχανο να καραμελώσει βαθιά. Αν αρχίσει να στεγνώνει καθώς ψήνεται, προσθέτουμε 1-2 κουταλιές από το νερό των ζυμαρικών.

Εν τω μεταξύ, μόλις το νερό των ζυμαρικών πάρει βράση, αλατίζουμε και ρίχνουμε τα σπαγγέτι. Τα βράζουμε να γίνουν al dente, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Κρατάμε περίπου 1 φλιτζάνι νερό ζυμαρικών και τα σουρώνουμε.

Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι στο τηγάνι με το καραμελωμένο λάχανο, προσθέτουμε την παρμεζάνα και περίπου 1/2 φλιτζάνι από το κρατημένο νερό ζυμαρικών.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι η παρμεζάνα να γίνει κρέμα και ρίχνουμε αν θέλουμε λίγο ακόμη νερό από το κρατημένο.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και γαρνίρουμε με φρέσκο ​​μαϊντανό (αν θέλουμε) και τρίβουμε από πάνω λίγη ακόμη παρμεζάνα.

newsit

Πάτρα: Η φωνή αγωνίας της μάνας “Σώστε το γιό μου” – Ο Μάριος είναι διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου και ο ΕΟΜ απορρίπτει το αίτημα της μεταμόσχευσης!

Πάτρα: Μεγάλη φωτιά σε γνωστή επιχείρηση στην περιοχή του Γλαύκου (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πάτρα: Σφοδρή σύγκρουση “ντελιβεράδων” – Δύο τραυματίες (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Ποιος είναι ο 48χρονος που βρέθηκε κρεμασμένος στις φυλακές Αγίου Στεφάνου

Πάτρα: 23χρονος διέφυγε από την Ψυχιατρική του Ρίου και ταμπουρώθηκε σε μπαλκόνι – Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση (ΦΩΤΟ)

“Βόμβα” Σπύρου Μαρτίκα για τον επιχειρηματία και τη σπείρα με τις απάτες που δρούσε και στην Πάτρα: «Έφαγε 250 χιλιάρικα από τον Παντελίδη το βράδυ που σκοτώθηκε»

Σιωπηρή διαμαρτυρία και πορεία για τον 17χρονο Μάριο που βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Ρίου

Δυτ. Ελλάδα: Άνδρας βρέθηκε κρεμασμένος σε δέντρο – Ο αδερφός του είχε «φύγει» με παρόμοιο τρόπο