Σπ. Πρωτοψάλτης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε 1,5 μήνα βρέθηκαν 1.000 AΦΜ που αντιστοιχούν σε 23 εκατομμύρια

07/09/2025 | 14:57

Σε «ξεκάθαρο μήνυμα από τον Πρωθυπουργό ότι θα αντιμετωπιστούν οι διαχρονικές παθογένειες και θα τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι», αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας στο ΕΡΤnews και τους Δημήτρη Κοτταρίδη και Νίνα Κασσιμάτη,  για τις εξελίξεις στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

‘Εχουν καθυστερήσει κάποιες επιδοτήσεις λόγω των αυστηρότερων ελέγχων

Πάνω από 1000 ΑΦΜ που αντιστοιχούν σε ποσά ως 23 εκατομμύρια ευρώ έχουν βρεθεί και σίγουρα θα βρεθούν κι άλλα, είπε ο κ. Πρωτοψάλτης υπενθυμίζοντας ότι υπάρχει σχέδιο δράσης για την απαιτούμενη εξυγίανση ενώ η ομάδα εργασίας υπό τον Κωστή Χατζηδάκη, μαζί με την ΑΑΔΕ και την Οικονομική Αστυνομία, βρίσκεται σε συμφωνία με την Κομισιόν «ώστε να υπάρξουν οι απαιτούμενες αλλαγές» για να μην ξανασυμβεί, όπως τόνισε.

«Πρέπει ωστόσο να καταλάβουμε ότι υπάρχουν έντιμοι που μοχθούν και δικαιούνται τα χρήματα κι αν έχουν καθυστερήσει κάποιες επιδοτήσεις για τους αγρότες είναι ακριβώς επειδή οι διασταυρώσεις και οι έλεγχοι έχουν εντατικοποιηθε, ανέφερε.

«Είδαμε αποτελέσματα σε 1,5 μήνα και είναι τεράστιος ο όγκος που συνέλεξε η Οικονομική Αστυνομία. Πρέπει να υπάρξει κάθαρση και επανεκκίνση. Κρίμα να αμαυρωθούν όλοι όσοι στηρίζουν τον πρωτογενή τομέα», είπε ο Σπύρος Πρωτοψάλτης επισημαίνοντας ότι η στήριξη αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης.

Πηγή: ΕΡΤnews – «Εκπομπή Σαββατοκύριακο από τις 5»

Ρυζοσαλάτα
10/10/2025 | 22:26

Νέο σοκ στη Δυτική Ελλάδα: Έφυγε από τη ζωή 28χρονος

Φωτιά σε αυτοκίνητο έξω από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου

Αχαΐα: Διέρρηξαν εξοχικό πρώην Υπουργού – Τι αφαίρεσαν

Πάτρα: Κεραυνός “χτύπησε” χειριστή μηχανήματος στο κέντρο της πόλης! Πανικός στην οδό Μπουμπουλίνας-ΦΩΤΟ

Πάτρα: “Έφυγε” από τη ζωή ο Παναγιώτης Παπαπαναγιώτου, φίλος του Νίκου Τεμπονέρα

Αναβλήθηκε η εκταφή του γιου του Πάνου Ρούτσι

Πάτρα: Τροχαίο με δίκυκλο – Εκτινάχθηκε γυναίκα οδηγός (ΦΩΤΟ)

Πάτρα: Νεαρός καταπλακώθηκε στο πόδι από αυτοκίνητο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο (ΦΩΤΟ)