Σοβαρές καταστροφές στον δήμο Ερυμάνθου από τη θεομηνία

Εκτεταμένες και σοβαρότατες ζημιές εξαιτίας των έντονων και παρατεταμένων βροχοπτώσεων και χαλαζοπτώσεων υπέστη ο Δήμος Ερυμάνθου. Συγκεκριμένα στις ορεινές κοινότητες Σκιαδά, Καλέντζι, Σπαρτιά, Βελιμάχι, Αλεποχώρι, Δροσιά, Λεόντιο κ.α καταγράφηκαν μεγάλες καταστροφές σε δημοτικές υποδομές, δίκτυα οδοποιίας και ύδρευσης. Είναι ενδεικτικό ότι από τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχει διακοπεί η επικοινωνία μέσω του κυρίου οδικού δικτύου στην Τ.Κ Σπαρτιάς. Επίσης υπήρξαν μεγάλες καταστροφές στις εγκαταστάσεις πολλών κτηνοτροφικών μονάδων, καθώς και σε καλλιέργειες που πλημμύρισαν.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις και μετά από αυτοψία που πραγματοποιήθηκε από τεχνικό κλιμάκιο των τοπικών αρχών στις πληγείσες περιοχές το κόστος αποκατάστασηςείναι τεράστιο για τις οικονομικές δυνατότητες του Δήμου.

Είναι γεγονός ότι η Πολιτεία οφείλει να συνδράμει ουσιαστικά και άμεσα προκειμένου να ενισχύσει τους πληγέντες συμπολίτες μας αξιοποιώντας όλες τις δυνατές πηγές χρηματοδότησης, εθνικές και κοινοτικές.

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Ποιος ο σχεδιασμός σας για την αποκατάσταση του τοπικού οδικού δικτύου και των έργων υποδομής που καταστράφηκαν; Θα υπάρξει έκτακτη οικονομική ενίσχυσηκαι με ποιο χρονοδιάγραμμα;

 

 Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να ξεκινήσουν άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι διαδικασίες καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών ;

 

Θα δοθεί η δυνατότητα παράτασης και αναστολής της καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, των οφειλετών, οι οποίοι ζουν στις πληγείσες κοινότητες του Δήμου Ερυμάνθου και βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης;

Τραγωδία στην Αχαΐα: 48χρονος κατέρρευσε στο κυνήγι μπροστά στα μάτια του πατέρα του

Περιτονίτιδα και ισχαιμικό επεισόδιο έδειξε η νεκροψία του 43χρονου μποξέρ που γρονθοκόπησε ορθοπεδικό στο Αίγιο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Διάρρηξη σε σπίτι γνωστού Πατρινού με μεγάλη λεία – Αφαίρεσαν μέχρι και συλλεκτική πένα με την υπογραφή του Τζον Κένεντι!

Αχαΐα: Την λήστεψαν οι συγγενείς, την βίασε ο ξάδελφος!

Πάτρα: Νταλίκα διέλυσε βανάκι πάνω σε μάντρα! ΦΩΤΟ

Πάτρα: Άμεση σύλληψη από την ΕΛ.ΑΣ του επίδοξου ληστή του μίνι μάρκετ

Αχαΐα: Στα ίχνη της ΕΛ.ΑΣ σκληρή συμμορία – Τα μέλη της εμπλέκονται σε τουλάχιστον μία ληστεία και μία διάρρηξη οικίας

Πάτρα: 46χρονος κατέρρευσε μέσα στο σπίτι του και κατέληξε