Σουπιές στιφάδο

30/03/2025 | 08:56

Το αγαπημένο κυριακάτικο φαγητό στη νηστίσιμη εκδοχή του. Σουπιές στιφάδο, με μπαχαρικά και αρώματα και τη γλύκα των μικρών κρεμμυδιών, δια χειρός chef Γιώργου Τσούλη!

Μεριδες5
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ20λ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ1ω
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ1/5

Υλικά

1 κιλό σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
1 κιλό κρεμμύδια, για στιφάδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
½ κ.γ. μπαχάρι
1 κ.γ. κύμινο, σε σκόνη
100 ml κόκκινο κρασί
400 γρ. ντομάτα κονκασέ
3 φύλλα δάφνης

Αλάτι
Πιπέρι
ΕλαιόλαδοΤα σκεύη που θα χρειαστείςΜετατροπέας Υλικών
Διατροφική Αξία
ανά μερίδα / τεμάχιο

ΘΕΡΜΙΔΕΣ
225kcal
11%
ΠΡΩΤΕΪΝΕΣ
29.5g
59%
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ
20.5g
8%

Εκτέλεση

1
Ζεσταίνουμε μία βαθιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 2 λεπτά.
2
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις σουπιές, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και τις σοτάρουμε και αυτές για 2 λεπτά ακόμα.
3
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, το μπαχάρι, το κύμινο, ανακατεύουμε εκ νέου και μαγειρεύουμε για επιπλέον 1 λεπτό.
4
Κατόπιν, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, τα φύλλα δάφνης, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
5
Τέλος, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Προσέχουμε να ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
6
Μόλις είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις σουπιές στιφάδο ζεστές.

Πάτρα: Δεύτερη νύχτα με πύρινο εφιάλτη – Μπαράζ μηνυμάτων του 112 για εκκενώσεις οικισμών, κλειστή η Περιμετρική (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Πύρινος όλεθρος στην Πάτρα: Εκτός ελέγχου η φωτιά – Καίγονται σπίτια, απομάκρυνση κατοίκων και απεγκλωβισμοί (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Εφιαλτικές στιγμές από τις μεγάλες πυρκαγιές σε Δυτική Αχαΐα και Συχαινά: Εκκενώνονται Μποζαΐτικα, Μπάλα & Βούντενη, αναζητούν ύποπτους για τη φωτιά της Πάτρας (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κόλαση φωτιάς στα Συχαινά: Κάηκαν σπίτια, εκκενώνονται οικισμοί και κτίρια – Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους (ΦΩΤΟ & BINTEO)

Πάτρα: Προσαγωγή δύο υπόπτων για την καταστροφική πυρκαγιά στα Συχαινά

Πάτρα – Αδιανόητο περιστατικό: Άνδρας άρπαξε πυροσβεστικό εξοπλισμό και “μπλόκαρε” την κατάσβεση

Σε κατάσταση πύρινης “πολιορκίας” η Πάτρα: Εκκενώνονται Καραμανδάνειο και Κωνσταντοπούλειο (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτιά στην Πάτρα: Υπό έλεγχο η εστία στην περιοχή του Μπάλα – Προσήχθησαν δύο άτομα που κινούνταν ύποπτα με μηχανή (ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ)ΝΕΟΤΕΡΑ